Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bakan Taner Yıldız'ı duygulandıran küçük Gülsüm konuştu

        Galatasaraylı Bakan'ı şehitlik ziyaretinde duygulandıran ve Fenerbahçe ile Van Persie ismini mezarlığa yazan kişinin 8 yaşındaki Gülsüm Naz olduğu ortaya çıktı. Fenerbahçe aşığı küçük kız 'En büyük hayalim İstanbul'da Şükrü Saraçoğlu Stadında ailemle birlikte Fenerbahçe'nin bir maçını izlemek' dedi.

        Kayseri'nin Talas ilçesinde oturan ve evlerinin salonunda, 24 Mayıs 2007'de Şırnak Besler Dereler mevkiinde çıktıkları operasyonda mayın patlama sonucu şehit düşen amcası Bekir Çakır'ın fotoğraflarının ve askeri giysilerinin yer aldığı camekanlı dolaptaki Fenerbahçe flamasını gösteren ve özenle katlanarak konulmuş amcasına ait Fenerbahçe forması üzerine giyen Gülsüm Naz 'Fenerbahçe'yi çok seviyorum. Annem ve babama o nedenle hep üzerinde Fenerbahçe yazılı veya amblemli giysiler aldırıyorum. Amcamı hiç görmedim. Ben ,17 Mayıs 2007'de doğdum. Amcam ise 24 Mayıs 2007'de öldü. Fenerbahçe'de en çok Kuyt'u seviyordum. Ama, o başka takıma gidince , haberlerden gördüğüm Robin Van Persie'ninin adını nota yazdım.' 'şeklinde konuştu.

        Arife günü şehitliğe yaptıkları ziyaretin ardından ailesiyle birlikte akrabalarıyla bayramlaşmak için Adana'nın Tufanbeyli ilçesindeki bir yaylaya gittiklerini ve orada cep telefonları çekmediği için Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinin kendisine güçlükle ulaştıklarını söyleyen İlkokul 2.sınıf öğrencisi Gülsüm Naz, 'Fenerbahçeli yöneticiler bana İstanbul'da veya Kayseri'de Kayserispor-Fenerbahçe maçı için davetiye önerdi. Ben de İstanbul'u hiç görmediğim için kardeşim Eylül, babam İlker, annem Ayşe ile birlikte , çok merak ettiğim Şükrü Saraçoğlu stadında bir maçı izlemek, Robin Van Persie ile tanışmak istediğimi söyledim. Kabul ettiler, şimdi sabırsızlıkla İstanbul'a çağıracakla zamanı bekliyorum' diye sözlerini tamamladı.

        Gülsüm Naz, DHA için kuru boyalarla Fenerbahçe forması çizmeyi de ihmal etmedi.

        BABA İLKER ÇAKIR DA FANATİK FENERBAHÇELİ

        Bir kamu kurumunda memur olarak çalışan baba İlker Çakır, eşi Ayşe ,kızları 8 yaşındaki Gülsüm Naz ve 5 yaşındaki Eylül'ün de kendisi gibi fanatik Fenerbahçe hayranı olduklarını söyledi. Kızı Gülsüm Naz'ın parkta ve sokakta arkadaşlarıyla futbol oynadığını ve Fenerbahçe'nin maçlarını heyecanla izlediğini belirten baba İlker Çakır 'Arife günü şehitliğe gittik. Amcasının Fenerbahçe'yi çok sevdiğini bildiği için, en sevdiği futbolcunun resmini yapmak istedi. En sevdiği futbolcu da Oğuz Çetin'di. Ancak, o olmadığı için, Kuyt'ı da çok seviyordu. 'Baba resmini yapayım' dedi. Bende, 'Kızım Kuyt gitti' dedim. 'O zaman, onun yerine yeni gelen bir futbolcu vardı. Televizyonda çıkıyor. Onu yapacağım. Robin' dedi. Robin'i, hiç görmediğini bu yüzden resmini nasıl yapabileceğini sordu ve bayrak resmi çizip, üstüne de adını yazmak istediğini söyledi. Sabah evde hazırladığını gördüm. Boyaması falan vardı. Acele etmesini istedim. Mezarlığa gittiğimizde de, bıraktığını görmedim. Evde çizdiğini görmüştüm ama oraya gittiğimizde kendi bırakmış mezarın başına. Kızlarımın ikisi de fanatik Fenerbahçelidir. Sarı lacivertli kulüpten beni telefonla aradılar. İstanbul'daki bir maça davet etmek istediklerini söylediler. Bende olabileceğini söyledim ve sonradan iletişim kuracaklarını belirttiler. Kızım İstanbul'u çok merak ediyor. Kısmet olursa oraya gideriz' diye konuştu.

        GALATASARAYLI BAKAN FENERBAHÇE NOTUYLA DUYGULANMIŞTI

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakan Yıldız, Arife günü, yumruklu saldırıya uğradığı garnizon şehitliğini ziyareti sırasında Şehit Piyade Uzman Onbaşı Bekir Çakır'ın mezarı başına bırakılmış, kuru boya ile bir çocuk tarafından çizilmiş Fenerbahçe amblemi ve yeni transfer Robin Van Persie'nin adı yazılı notu ilgiyle izlemişti.

        Notu mezar üzerinden alan Galatasaraylı bakan Yıldız, danışmanı Muharrem Ek ile birlikte incelediği not kağıdını daha sonra yerine bırakan Yıldız, etrafta bulunanlara bu notu kimin bıraktığını sormuş ama yanıt alamamıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ