Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Tüp bebek tedavisi için ceza infazını erteledi

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Diyarbakır’da 5 yıllık evli olan Ramazan (28) ve Özge Arslan (23) çifti çok istemelerine rağmen normal yoldan çocuk sahibi olamadı. Çift yoksul ailelere maddi destekte bulunan bir yardım derneğine başvurdu. Dernek, Arslan çiftine Elazığ’da özel bir tüp bebek hastanesinde tedavi imkânı sağladı.

        Özge-Ramazan Arslan çifti, bu müjdeli haberle tedavi sürecine başlarken Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nden eve gönderilen tebligatla adeta şoke oldu.

        Taksi şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan Ramazan Arslan’ın (28), 2007’de karıştığı bir kavga nedeniyle aldığı 27 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onandığını belirten tebligatı alan çiftin sevinç ve mutluluğu yarım kaldı.

        Bunun üzerine Ramazan Arslan bir dilekçe yazarak tüp bebek tedavi dosyası ile birlikte Cumhuriyet Savcısı Hasan Kıdıl’a başvurdu. Bebek tedavisi için hastaneden randevu aldıklarını ve sperm örneği vereceği tarihte cezaevinde olacağını belirten Arslan, cezanın infazının ertelenmesini istedi.

        SAVCININ BEBEK HASSASİYETİ

        Tedavi evraklarını inceleyen Savcı Kıdıl, tüp bebek için hastane temin eden dernek yetkililerinden de bilgi aldı ve cezanın infazını 1 yıl erteledi.

        Cezanın ertelenmesiyle Özge ve Ramazan Arslan çiftinin çocuk sahibi olmak için başladıkları tüp bebek tedavisi devam edecek. Erkek çocuğu olması halinde savcının adını vereceğini söyleyen Ramazan Arslan, “Cezamın erteleneceğini tahmin etmiyordum. Savcı Bey beni dinleyince çok duygulandı, gerçek bir baba olmalı ki cezamı erteledi. Cezamın ertelenmesinden dolayı çok mutluyum, eşimle tek arzumuz evlat sahibi olmak” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ