Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Suruç'taki canlı bomba saldırısından kurtulanlar o anları anlattı

        Dün Şuruç'taki Amara Kültür Merkezi bahçesinde basın açıklaması sırasında meydana gelen canlı bomba saldırısında 32 kişi yaşamını yitirdi.

        Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırıdan yaralı olarak kurtulan Çorum HDP İl Eş Başkanı Özlem Tunç, tedavi altına alındığı Batman'da yaşadıklarını anlattı. Ateşin etrafa saçıldığını fark ettiğini belirten Tunç, "Sağımda ve solumdaki herkes öldü" dedi.

        Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde meydana gelen patlamada yaralanan ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu heyetinde yer alan Çorum HDP İl Eş Başkanı Özlem Tunç, Batman'da özel bir hastanede tedavi altına alındı. Tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, HDP Batman İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ve gazetecilere korku dolu anları anlatan Özlem Tunç, "Samsun'dan Diyarbakır'a geldik. Ardından Suruç'a vardık. Bahçedeki basın açıklaması bitmek üzereydi. Bir anda büyük bir patlama sesi duyduk. Yanıbaşımda ateşin etrafa saçıldığını fark ettim. Sonrasını hiç hatırlamıyorum. Hastaneye kaldırıldım. Durumum kötüydü. Yanımda ağır yaralılar vardı" dedi.

        NE YAPARLARSA YAPSINLAR BARIŞI SAĞLAYACAĞIZ

        Patlamanın sesiyle kulaklarının ağır işittiğini ifade eden Özlem Tunç, "Patlama hemen arkamda oldu. Sağımdaki ve solumdakilerin hepsi öldü. Kim tarafından, kimler tarafından yapıldığını bilmiyoruz. Dün yaptılar, bugün de yapacaklar, yarın da yapacaklar. Ama biz bu şekilde mücadelemize devam edeceğiz. Batı'dan bizler, Kürt halkıyla birlikte barış istiyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar barışı sağlayacağız. Halklar zaten barış istiyor. Halklar zaten düşman değil. Halkları kendi haline bıraksalar çok iyi bir dayanışmayı sergiliyorlar. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz omuz omuza verip dayanışma içinde olacağız" diye konuştu.

        YARALILARDAN CANER DELİSU: PATLAMADAN 2-3 SANİYE ÖNCE 2-3 ADAM KOŞUŞTURMAYA BAŞLADI

        Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki canlı bomba saldırısında yaralandıktan sonra Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 16 yaşındakiCanerDelisu, ambulans helikopterle Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi.Caner, olay anını, "Patlamadan 2 ile 3 saniye önce bir adam 2- 3 adam koşuşturmaya başladı o sırada gözlerim karardı gözlerimi açtığımda yerdeydim dumanlar çıkıyordu kap kara ölenlerin cesetleri vardı yerde" sözleriyle anlattı.

        Saldırıda, İstanbul'dan arkadaşlarıyla birlikte Suruç'a gelenCanerDelisuda yaralandı.CanerDelisu, Suruç Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bacaklarında kırık bulunduğu belirlenenCanerDelisu, buradan da ambulans helikopterle Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi.

        Ortopedi Servisi'nde tedavisi sürenCanerDelisu, olay anında yaşadıklarını anlattı.CanerDelisu, "Sloganlar atılmaya başlandı, sonra basın açıklaması gerçekleştirildi, patlamadan 2- 3 saniye önce 2- 3 adam koşuşturmaya başladı o sırada gözlerim karardı gözlerimi açtığımda yerdeydim, dumanlar çıkıyordu. Kapkara ölenlerin cesetleri vardı yerde. Sonra kalkmaya çalıştım ayağım kırılmıştı, hissetmiyordum. Kırık ayağımla koştum, yere düştüm. Sonra beni bir binaya soktular. Sonra bana ufak bir tedavide bulundular" diye konuştu.

        Aralarında yabancı biri olup olmadığı ile ilgili soruyaCanerDelisu, "Hayır, hiç fark etmedim. Sıradan herkes sıcak sıcak konuşuyorduk çay içiyorduk, eğleniyorduk. Bir anda oldu her şey. Yani kimse tahmin edemedi. Orada genellikle tanıdıklarımız var hep. Görüşmemiş olsak ta Facebook'tan olsun internetten olsun, sosyal medyadan tanıştığımız insanlar vardı" yanıtını verdi.

        Sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyenDelisu, taburcu edilmesinin ardından ailesinin yaşadığı İstanbul'a döneceğini söyledi.

        CanerDelisu'nun, ailesine haber vermeden Suruç'a gelip, eyleme katıldığı öğrenildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ