Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Kırmızı gecelikle şantaja 7 yıl istendi

        Sedef ŞENKAL DEMİR / HT GAZETE

        Pendik’te 27 yaşındaki A. A., satış elemanı olarak çalıştığı işyerine gelen ve kendisini polis olarak tanıtan Murat Y.’nin arkadaşlık teklifini kabul etti.

        Son buluşmalarında genç kız, M. Y.’nin evine gitti. Sevgilisinin aldığı kırmızı geceliği ısrarları üzerine giydi. Kendisi de iç çamaşırları kalacak şekilde soyunan Murat Y., genç kız ile fotoğraflar çekti. Ancak A. A., ilişkisini bitirmek isteyince bu fotoğraflarla karşılaştı.

        Murat Y., “Elimdeki resimleri ailene gönderir seni rezil ederim” diyerek genç kıza şantaj yaptı. Bunun üzerine A.A., soluğu karakolda aldı. Sevgilisinin de polis olmadığını gerçek polislerden öğrendi.

        Genç kızın şikâyeti üzerine ifadesine başvurulan Murat Y., suçlamaları kabul etmedi. A. A.’nın cinsel birliktelik yaşadıkları sırada fotoğrafları isteğiyle çektirdiğini öne sürerek “Kendisinin daha önce evlenip ayrıldığını öğrenince ilişkimi bitirmek istedim. Hatta nişanlanacağımı söyledim. Asıl o beni fotoğrafları evleneceğim kıza göndermekle tehdit etti. Benden önce o şikâyetçi olmuş” dedi.

        Yapılan soruşturmada daha önce de polis olarak tanıttığı genç kızlara şantaj yaptığı belirlenen Murat Y. hakkında ‘şantaj, hakaret ve görüntülü sesli bir ileti ile hakaret’ suçlarından toplam 1 yıl 6 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Kırmızı gecelikle şantaj davası önümüzdeki günlerde Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ