Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bahçeli’den, ‘seçim’e hazırlık; Anadolu turuna çıkıyor

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        Bahçeli gezilerine bugün Kırıkkale ve Kırşehir ile başlayacak. Yarın ise Niğde, Nevşehir ve Aksaray’da olacak. Bahçeli bu illerde parti teşkilatlarını ziyaret edecek ve vatandaşlara seslenecek.

        Bahçeli hem oy artışı için teşekkür ziyaretleri yapacak hem de koalisyon hükümeti kurulmaması durumunda faturanın MHP’ye kesilmesi ihtimaline karşı safları sıklaştıracak. Bahçeli, teşkilata; ‘olası bir erken seçim için hazır olun’ mesajı verecek.

        Bahçeli aynı zamanda, Meclis Başkanlığı seçimi sonrası MHP’ye yönelik başlatılan olumsuz propagandanın izlerini silmek için, tabana neden böyle bir tavır sergilediklerini bizzat anlatacak. Kırmızı çizgilerini ilk geceden dile getirip sonraki süreçte AK Parti ile koalisyona mesafeli duran Bahçeli, izledikleri politikanın gerekçelerini teşkilat ve seçmenle paylaşacak.

        ADRESLERİN ANLAMI

        Bahçeli Anadolu çıkarmasına MHP’nin uzun süreden beri ilk kez milletvekili çıkardığı ve oyların yükselişe geçtiği merkezlerden başlıyor. Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde ve Nevşehir, AK Parti’den ilk kez birer vekillik alınması nedeniyle MHP’nin 7 Haziran seçimlerinde yükselişinin simgesi ve ‘eski kaleler geri dönüyor’ tezinin adresleri olduğu için önem taşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ