Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete dava

        Ateizm Derneği Başkanı Tolga İnci hakkında, Facebook üzerinden yaptığı paylaşımlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "hakaret" ettiği iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İnci hakkında, "dini değerleri alenen aşağılama ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu" iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

        Bu kapsamda soruşturma başlatıldığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçuna ilişkin soruşturmanın ayrı usule tabi olması dolayısıyla dosyanın ayrıldığı ifade edilen iddianamede, İnci'nin ifadesinde, soruşturmaya konu yazılı paylaşımları kendisinin yaptığını kabul ettiği ve paylaşımlarının eleştiri ve düşünceleri açıklama niteliği taşıdığını söylediği kaydedildi.

        İddianamede, söz konusu paylaşımlarla eleştiri sınırlarını aştığı ve atılı suçtan yargılanması gerektiği bildirilen Tolga İnci'nin, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan, 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ