Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Komşularından tehdit aldığını ileri sürüp kızını yakmak istedi

        Neşet DİŞKAYA/İZMİR

        İzmir'in Bayraklı ilçesinde, iddiaya göre komşuları tarafından evi basıldığı ve tehditler aldığı için evine gidemediğini ileri süren Serdar G., 6 yaşlarındaki kızının üzerine benzin döküp yakmak istedi.

        Vali ve kaymakamın kendisine yardımcı olmadığını belirten Serdar G.'nin kızı "Baba yakma beni" diye ağladı. Polisin uzun uğraşları sonucu elindeki benzin bidonunu yere fırlatan Serdar D., teslim oldu.

        İzmer'de dün saat 12.30 sıralarında, İzmir Adalet Sarayı arkasındaki Salhane Köprüsü üzerinde, elinde benzin bidonu yanında küçük bir kız ile bekleyen ve bağıran kişiyi gören çevredekiler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polisi yanına yanıştırmayan şahıs, 'Beni devlet yok sayıyor diye' bağırmaya başladı. İsminin Serdar G. olduğu öğrenilen şahıs, elindeki benzin bidonunu 6 yaşlarındaki kızının üzerine döküp elindeki çakmağı gösterip 'Kızımı yakarım' dedi. Bir polis müdürü Serdar G. ile konuşmaya başladı.

        Serdar G. kendini ikna etmeye çalışan polise, ''Benim Karabağlar Eskiizmir'de evim var. Benim eski işyeri sahibim beni dükkandan attıktan sonra evim Sivaslılar diye bilinen bir grup tarafından basıldı. Eşim ve çocuklarım zor kurtuldu. Evime 4 aydır giremiyorum. Devlet bana sahip çıkmıyor. Polis beni evime sokmuyor olay çıkacak diye'' diye bağırdı. Sesinin duyulması için kızını feda edeceğini söyleyen Serdar G., kızının kolundan çekip sağ sola gitti. Bu sırada itfaiye ekipleri ve sağlık ekipleri de olay yerine gelerek olası bir yangına karşı hazır bulundu. İtfaiye ekipleri su hortumlarını açıp beklemeye başladı.

        BABASINA SARILIP AĞLADI

        Polis müdür ile Serdar G. konuşurken babasının üzerine benzin döktüğü küçük kız gözyaşları içerisinde kaldı. 'Baba beni yakma' diye ağlayan kız, babasının elindeki çakmağı uzaklaştırmak için eli ile babasının itmeye çalıştı. Yaklaşık bir saat süren ikna çabalarından Serdar G., elindeki benzin bidonunu ve çakmağı yere fırlattı. Ağlayan kızı ambulansa götürmek isteyen sağlık ekiplerine direnen küçük kız, "Ben babamı çok seviyorum. Baba, baba" diye ağlayıp ambulansa binmemek için direndi. Serdar G. ise gözyaşları içerisinde polis ekip otosuna bindi. Küçük kız daha sonra ambulanstan alınıp babasının yanına polis otomobiline bindirildi. Serdar G. ve küçük kızı karakola götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ