Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Suruç saldırısında ikinci şüpheli bir kadın

        Umut TÜTÜNCÜ / HT GAZETE

        Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla “Kobani’yi Beraber Savunduk, Beraber İnşa Ediyoruz” projesi çerçevesinde Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ne giden çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu gruba yönelik yapılan bombalı saldırıda 32 kişi hayatını kaybetmişti. 104 kişinin de yaralandığı kanlı saldırının bombacısının Adıyaman nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu yapılan DNA testi sonucunda kesinleşti. Saldırıda kimliği tespit edilemeyen ancak kadın olduğu belirlenen 2. bir şüpheli ortaya çıktı. Cesedi parçalanan kadın şüphelinin kimlik tespiti için çalışmalar sürdürülüyor.

        ANNE VE BABADAN DNA ÖRNEĞİ ALINDI

        Korkunç saldırının ardından olay yerinde Adıyaman nüfusuna kayıtlı Şeyh Abdurrahman Alagöz’e ait bir kimlik bulundu. Yapılan araştırma sonunda da kimliğin sahibi olan Alagöz’ün yaklaşık 7 ay önce 25 yaşındaki ağabeyi Yunus Emre Alagöz ile birlikte kayıp olduğu ortaya çıktı. Alagöz kardeşlerin IŞİD’e katıldıkları belirlenince polis, önceki akşam Alagöz Ailesi’nin Adıyaman merkezdeki evine gitti. Anne-baba hastaneye götürülerek, DNA testi için kan ve doku örneği alındı. Parçalanmış halde bulunan şüpheli cesetten alınan bulgular da anne-babanın DNA profilleriyle karşılaştırıldı. Böylelikle de bombacının Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu kesinlik kazandı.

        SURİYE’YE GİTTİ TAKİP KESİLDİ

        Öte yandan 1995 Adıyaman doğumlu olan Alagöz’ün geçmişiyle ilgili bilgiler de netlik kazanmaya başladı. Şeyh Addurrahman Alagöz, Suriye bağlantılı IŞİD yanlısı bir grup içinde faaliyet gösterdi. Adıyaman Üniversitesi’nde 2 yıllık Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü’nde öğrenci olan Alagöz, Diyarbakır’daki HDP mitinginde bombalı saldırıyı düzenleyen Orhan Gönder’in de aralarında bulunduğu şahıslarla birlikte 13 Ekim 2014’te illegal yollardan Suriye’ye gitti. Akrabaları içinde IŞİD’e yakın isimler olan Alagöz, Türkiye’de bulunduğu sürede istihbaratın takibi altında tutuldu. Ancak bu takip, Alagöz’ün Suriye’ye gitmesinin ardından kesintiye uğradı.

        BABA, POLİSE İHBAR ETTİ ANNE: ALLAH YOLUNDALAR

        Büyük oğlu Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi ağabeyi Yunus Emre Alagöz de küçük oğlundan önce kayıplara karışan baba Zeynel Abidin Alagöz, 22 Mayıs günü Adıyaman Eski Saray Polis Merkezi Amirliği’ne giderek kayıp başvurusunda bulundu. Baba Alagöz kayıp başvurusunda “Oğullarımın beyinleri yıkandı. Kandırıldılar. Kendilerinden 5-6 adır haber alamıyorum. IŞİD’e katılmış olabilirler” diye ifade verdi. Ancak polisin bilgisine başvurmak için ifadesini aldığı anne Semüre, “Benim çocuklarım kayıp değildir. Terör örgütleriyle işleri olmaz, Allah yolundalar” dedi. Bu başvuru üzerine Şeyh Abdurrahman Alagöz hakkında “terör amaçlı kayıp şahıs” olarak arama kararı çıkarıldı.

        ANNE-BABA ANLAŞMALI BOŞANMIŞ

        Adıyamanlı bombacının annesi ile babasının ise anlaşmalı olarak boşandığı öne sürüldü. 2003’te aslen Şanlıurfa Siverekli olan annenin ölen babasının maaşını almak için eşi Zeynel Abidin’den boşandığı iddia edildi. Özel bir firmada TIR şoförlüğü yapan baba Zeynel Abidin Alagöz’ün ise sık sık yurtdışı seferlerine gittiği belirtildi. Bombacının kimliğinin kesinlik kazanmasının ardından Alagöz Ailesi, dün öğle saatlerine kadar bulundukları evi terk etti.

        AĞABEYİ ‘OKUL YURTDIŞINA GÖNDERİYOR’ DEMİŞ

        Alagöz’ün kayıp 25 yaşındaki ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün de ailesine “Okul beni özel öğrenci olarak yurtdışına gönderiyor” dediği öğrenildi. Ağabey Alagöz, 2012’de Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümü’nü kazandı. Üniversitede 1 yıl okuduktan sonra eğitimini yarıda bıraktı ancak kaydını sildirmedi. Bu yıl sonuncu sınıfta olması gereken ancak 3 yıldır derslere girmeyen Alagöz’ün daha önce başka bir üniversitede okuduğu kaydedildi. İlahiyat Fakültesi akademisyenlerinden Celil Abuzar, Yunus Emre Alagül’ün 3 yıl önce Ağrı’dan yatay geçişle Harran Üniversitesi’ne geldiği ancak derslere devam etmediği bilgisini verdi. Ailesine üniversite tarafından özel öğrenci olarak yurtdışına gönderildiğini söylediğini belirten Abuzar, Yunus Emre Alagöz ortadan kaybolduktan sonra ailesinin üniversiteye gelip çocuklarını sorduğunu ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ