Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ceylanpınar'da şehit edilen polisler defnediliyor

        Ahmet YUKUŞ-Hasan ATMACA-ŞANLIURFA

        Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde kaldıkları bekar evinde uyudukları sırada terör örgütü PKK mansupları tarafından infaz edilerek şehit olan polis memurları Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak için uğurlama töreni düzenlendi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yapılan törene; İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, 7. Kolordu Komutanı Orgeneral İbrahim Yılmaz, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, şehit yakınları ve çok sayıda polis ve asker katıldı.

        Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği şehit törenine Ülkücü Gençlik üyelerinin pankartla alana girmelerine izin verilmedi. Bakan Öztürk ve Korgeneral Yılmaz, şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe şehit annesi Zehra Acar'ın elini öptü.

        "OĞLUM İYİ OLDUĞU İÇİN ŞEHİT OLDU"

        Oğlunun tabtuna sarılıp ağıtlar içinde gözyaşı döken anne Zehra Acar;""Henüz 20 yaşındaydı, küçücüktü... Benim oğlum çok büyükmüş ki bu kadar kalabalığı topladı" sözleri yürekleri dağladı. Şehidin annesi Zehra Acar'ın ayakta durmakta zorlandığı görüldü.Oğlum 20 yaşında ama vatan için çok büyük bir insan. İyi olduğu için şehit ettiler. Vatan için kendini feda etti" dedi. Oğlu ile en son 2 gün önce görüştüğünü ifade eden Acar, "Ben endişelenmeyim diye hep iyi şeylerden bahsederdi, 'Anne iyiyim merak etme' diye beni teselli ediyordu. Hayvanlar bile uykudaki kişiye karışmaz. Eli kırılasıcalar oğlumu şehit ettiler. Sevinmesinler, onların da sonu gelecek. Devlet büyüklüğünü gösterip oğlumun katilini bulsun" diye konuştu.

        BABA VE OĞLU BİR BİRLERİNİ TESELLİ ETTİ

        Şehit polis memuru Feyyaz Yumuşak'ın Mardin'de uzman çavuş olan kardeşi Fatih, ağabeyinin çevik kuvvet kıyafetini giydi. Fatih ve abası Mustafa sarılap birbirlerini teselli etti. Şehit babası Mustafa Yumuşak, "Zorluklarla büyüttük ama kaleşçe öldürüldü. Acımızı kelimelerle ifade etmek zor" dedi.

        EMNİYET MÜDÜRÜ: ÖRGÜT UZANTILARI TEŞİKİLATA SIZDI

        Şehit törenine ise Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaş'ın yaptığı konuşma damga vurdu. PKK'nın uzantılarının teşkilata sızdığını ileri süren Pınarbaş, "Kandan beslenen ancak barış ve kardeşlik sözünü dillerinden düşürmeyen bu odaklar, devletimizin tüm kurumlarına ve teşkilatımızın kılcallarına giren örgütle kol kola girerek ihanet sarmalını genişletilmişlerdir. Bu örgütün teşkilatımız içine sızdırdığı uzantılar kulllanılarak istihbarat faaliyetleri zafiyete uğratılmaya çalışılmış, ilimizin plaka tanıma sistemi abilerinden aldıkları talimatla kapatılarak asayiş ve terör olayları tırmandırmayamaya çalışılmıştır" diye konuştu.

        BAKAN ÖZTÜRK;HİÇ BİR DAVA BUNU HAKLILIK KAZANDIRMAZ

        İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ise, "Bu ülkenin birliği, bütünlüğü ve bekası için güvenlik görevlilerimize karşı vahşice yapılmış olan cinayet, hiçbir ahlak kuralına, anlayışına, din anlayışına veya insanlığa sığacak şey değildir. Yatağında yatarken 2 insanı, bir başka elim olay dolayısıyla şehit etmenin açıklanacak bir şeyi olamaz. Hiçbir dava buna haklılık kazandıramaz. Vahşice, nefret ettirici faaliyetlerin, bu ülkede kimseyi korkutmasına imkan yoktur" dedi.

        Törenin ardında şehit polis memurların naaşları meslektaşlarının omuzlarında ambulanslara bindirildildi. Cenaze aracının önüne atlayan anne Zehra Acar, "Beni de oğlumun tabutuna bırakın" diye gözyaşı döktü. Şehit cenazleri askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

        TSK'DAN ŞEHİT POLİSLER İÇİN TAZİYE MESAJI: ALÇAKÇA VE İNSANLIK DIŞI

        Genelkurmay Başkanlığı, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde şehit edilen iki polis memuru için taziye mesajı yayımladı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yayımlanan mesajda, kahraman iki polis memurunun teröristler tarafından alçakça ve insanlık dışı şekilde şehit edilmesinin, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarını derinden üzdüğü bildirildi.

        Menfur cinayetin şiddetle ve nefretle kınandığı mesajda, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize ve kederli ailelerine sabır, metanet ve başsağlığı diliyoruz" ifadesine yer verildi. Ceylanpınar ilçesinde dün polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar, terör örgütü PKK mensuplarınca evlerinde şehit edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ