Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da teröristler öğrencileri taşıyan otobüsün yolunu kesti

        Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bir grup teröristin, 32 öğrenciyi taşıyan otobüsün yolunu keserek, araçtakileri bir süre alıkoyduğu öğrenildi.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen "Şehirler ve Kültürler Projesi" programı kapsamında 32 kişiden oluşan öğrenci grubu Rize'den Şanlıurfa'ya gitmek için yolla çıktı.

        Öğrencileri taşıyan otobüs, Diyarbakır’ın Lice ilçesi yakınlarında bir grup PKK’lı tarafından durduruldu. Silahlı bir terörist araca çıkarken öğrencilerin takım lideri araçtan indirildi. Bir süre sonra takım lideri araca dönerken örgüt propagandasının ardından otobüsün gitmesine izin verildi.

        Otobüs şoförü Ahmet Kazancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Lice'ye 3-5 kilometre mesafede önlerinde 15-20 araçla birlikte durdurulduklarını belirtti.

        Ellerinde silahlı kişiler tarafından durdurulduklarını, silahlı bir kişinin otobüse binerek takım liderini araçtan indirdiğini ifade eden Kazancı, "Bunu alın, gözlerini, bağlayın, üçgene atın' dediler. Biri silahla yanımda duruyordu. Kimseyi araçtan indirmediler. Yarım saat bekledikten sonra yolu açtılar. Biz de biraz gittikten sonra jandarmaya sığındık" dedi.

        Jandarmanın kendilerine yardımcı olduğunu kaydeden Kazancı, "Yurdun arkasına gece ses bombası atıldı. Bunu da haber verdik. Sabah saatlerinde yolun açılmasının ardından geri döndük. Emniyet ve jandarma bize yardımcı oldu" ifadelerini kullandı.

        Öğrenci velisi Nihat Aksu ise zor bir gün geçirdiklerini, çocuklarının sorunsuz dönmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ