Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara, İzmir ve Bursa'daki terör operasyonlarında 25 kişi gözaltı

        Ankara'da, terör örgütleri PKK ve IŞİD bağlantılı kişilere yönelik 12 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, 9 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde 12 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerde düzenlenen operasyona çok sayıda polis katıldı.

        Operasyonda, PKK ve IŞİD bağlantılı olduğu belirlenen 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemenin ele geçirildiği öğrenildi.

        Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        İZMİR'DE 6 GÖZALTI

        İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Menemen ilçesinde ihbar üzerine, yaşları 18'den küçük 2 kişiyi takibe aldı. Yapılan operasyonda, örgüt edına eylem hazırlığında olduğu belirtilen 2 şüpheli, molotofkokteyli ve benzin bidonlarıyla gözaltına alındı.

        Operasyon kapsamında terör örgütü adına yasa dışı gösterilere öncülük ettiği öne sürülen 4 kişi de İzmir kent merkezinde eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        BURSA'DA 10 GÖZALTI

        Bursa'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H)'ne üye olduğu gerekçesiyle 10 kişi gözaltna alındı.

        Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde meydana gelen bombalı saldırının ardından Bursa'da düzenlenen protestolarda polise taş ve şişe atan ve Yıldırım İlçesi'nde yol kesip geçen araçlara taş attığı, çocuklara da para karşılığı taş attırdığı iddia edilen YDG-H'lilere operasyon yapıldı. Daha önceden adresleri belirlenen 10 kişi Bursa Emniyet Müdürlüğü Ekipleri'nce sabah saatlerinde evlerine yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.Terörle Mücadele, Asayiş ve Çevik Kuvvet Ekiplerinin katıldığı operasyonda gözaltına alınanların sorgusu Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor.

        ŞANLIURFA'DA 35 GÖZALTI

        Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.

        AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'ya yönelik Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 35 kişi gözaltına alındı.

        Zanlıların evlerindeki aramada, birer tabanca ve pompalı tüfek ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ