Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı binası önünde ses bombası patladı

        Emrah YILMAZ / İZMİR

        İzmir'in Karşıyaka İlçe Başkanlığı önüne yerleştirilen ses bombası büyük bir gürültüyle patladı.

        Patlama sonrası bina girişindeki bahçe duvarı, demir korkuluklar ve partinin tabelası zarar gördü. Ölen ve yaralının olmadığı patlama sonrası trafiğe kapatan polis ekipleri olay yerinde incelemeler yaptı.

        AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı binası önündeki ses bombası patlamasına ilişkin, "Ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kastedenlerin yaptıkları bir olay. Biz, AK Parti teşkilatları olarak dimdik ayaktayız" dedi. Polis ekipleri, Girne Caddesi'ndeki binanın otopark girişindeki patlamanın ardından bölgedeki incelemesini sürdürüyor.

        Delican, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamada parti binası ve bina önündeki araçta hasar oluştuğunu kaydetti.

        Olayda ölen ya da yaralanan olmadığını bildiren Bülent Delican, patlamayla ilgili AK Parti Genel Merkezi'ne de bilgi verdiğini ifade etti.

        Patlamadan, Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne kastedenlerin sorumlu olduğunu vurgulayan Delican, "Biz, AK Parti teşkilatları olarak dimdik ayaktayız" diye konuştu.

        Bülent Delican, polis ekiplerinin olayın aydınlatılması için gerekeni yaptığını da belirtti. AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de saldırıyı kınadı.

        Saldırıların AK Parti'yi yolundan alıkoyamayacağını söyleyen Sürekli, "Kimsenin Türkiye'nin huzurunu bozmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

        NARLIDERE'DE OTOBÜS YAKTILAR

        Karşıyaka'daki patlamanın ardından Narlıdere İlçesi'nde de izinsiz gösteri yapan bir grup, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir yolcu otobüsünü molotofla yaktı. Otobüsü ateşe verdikten sonra kaçan şüphelilerin belirlenerek yakalanması için çalışma başlatıldı.

        13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Narlıdere'de belediye otobüslerine yapılan saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 13 kişi, terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.

        İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, saldırıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında sabaha karşı geniş çaplı bir operasyon düzenledi.

        Çevik Kuvvet, Özel Harekat, Asayiş ve Narkotim ekiplerinin de destek verdiği operasyonda yaklaşık bin polisin görev aldığı ifade edildi.

        1. ve 2. İnönü mahalleleri ile Atatürk Mahallesi'ndeki 15 adrese yapılan baskınlarda PKK terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla 13 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkıdan bozma bir tabanca, 5 adet "Rambo bıçağı" tabir edilen kesici-delici alet, 1,5 litre benzin ve 5 kök hint keneviri ele geçirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ