Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz ve şehit Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın ailelerine acı haber böyle gitti

        Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un Salihli ilçesindeki babaevinde yas var.

        Oğullarının şehit edildiği haberi, Yavuz'un Kabazlı Mahallesi'ndeki anne ve babasına sabah saatlerinde verildi. Şehidin yakınları, ailenin evine taziye ziyaretinde bulunuyor.

        Şehit Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un11 ve 5 yaşlarında 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

        Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kayacık Mahallesi yol ayırımında dün gece 22.30 sıralarında teröristlerce yakılan ateşe müdahalede bulunmak için olay yerine giden jandarma ekibine düzenlenen bombalı saldırıda 2 askeri personel şehit düşmüş, 4 asker yaralanmıştı.

        ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ MEHMET KOÇAK'IN YOZGAT'TAKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

        DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde teröistlerin askeri araç geçerken bomba yüklü aracı infilak ettirmesi sonucu şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın, Yozgat'taki baba ocağına ateş düştü.

        Evli ve 2 çocuk babası 39 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın şehit düştüğü haberi, ailesine sabaha karşı saat 03.00 sıralarında ulaştı. Annesi ve babası vefat eden 9 kardeşin dördüncüsü olan Koçak'ın yakınları gözyaşlarını tutamazken, Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım aileyi yalnız bırakmadı. Şehit evini ziyaret eden Albay Selçuk Yıldırım, "Hainler kıskaca alındı, şehidimizin öcü alınacak" dedi.

        Şehit Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın Yozgat'ta yaşayan ağabeyi Satılmış Koçak'a başsağlığı dileyen Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, "Üzücü bir durum, mertebelerin en güzeline sahip oldu. Ülkemiz büyük bir ülke, bunlara gerekli cevaplar verilecektir. Siz rahat olun, kalbiniz rahat tuttun. Ülkemiz çok büyük bir ülkedir, cevapları verilecektir, en yakın bir zamanda şehidimizin öcü bunlardan alınacak. Üzülüyoruz, şu anda bile operasyonlarımız devam ediyor. O şerefsizlerde layık olduğu yere gidecektir. Onların son çırpınışları, öcümüzü alacağız inşallah" dedi.

        Şehidin ağabeyi Satılmış Koçak ise kardeşi ile en son bayramda görüştüklerini belirterek, "Bizi bayramda aramıştı 11 aydır oradaydı Sivas'tan oraya gitmişti. Görevde 20 yıla yaklaşmıştı. Gece üç gibi şehit haberini aldık. İki çocuğu var biri liseye gidiyor bir de küçük kızı var. Şehidin kayınbiraderi Abdullah Demir de kendisi ile dün telefonda görüştüklerini belirterek, "Akşam konuştuk, dört gündür giydiğim tişört üstüme yapıştı diye söyledi . Ondan sonra duşunu felan yaptı geri göreve çağırdılar. Zaten ondan sonrada acı haberi aldık . Vatan sağ olsun" dedi.

        Evli, biri kız iki çocuk babası olan Mehmet Koçak'ın cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından Yozgat'a getirilecek ve ikindi namazını müteakip Yozgat şehitliğine son yolculuğuna uğurlanacak. Yozgat'ta bugün yapılması planlanan THK Türk Yıldızları gösterisi iptal edildi.

        AA

        Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım,Şehit Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın Yozgat'ta yaşayan ağabeyi Satılmış Koçak'a başsağlığı diledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ