Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sınır halkı güvenli bölge istiyor

        Arif BALKAN/KİLİS

        IŞİD’in Cerablus ve Azez çevresinde haftalar öncesinde başlattığı operasyonlar, Kilis sınırında askeri hareketliliği had safhaya ulaştırdı.

        Önceki gün IŞİD’in Astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin şehit olmasına neden olan saldırısı sonrası başlayan hava harekâtı, 3’üncü gününe girdi.

        Diyarbakır’dan havalanan jetlerle IŞİD’in Suriye’deki hedefleri vurulmaya devam edilirken bölge sakinleri ise diken üstünde.

        Kargamış’ın Suriye tarafında bulunan Cerablus’tan Kilis merkeze bağlı Ardıçlı Köyü bölgesine kadar uzanan alanı kontrolü altında tutan terör örgütü IŞİD’in bölgede varlığının ikinci yılına girdiğini belirten bölge sakinleri, oluşturulması muhtemel bir güvenli bölgeyle rahat bir nefes alacaklarını söyledi

        2 YILDIR BURUN BURUNA

        Astsubay Nane’nin şehit edildiği Aşağıbeylerbeyi Köyü sınır hattında, daha önce pek çok kez geçişlere tanık olduklarını anlatan köy muhtarı Ahmet Solak, IŞİD’le ilk çatışmanın yaşandığı bölgenin köylerine 400 metre uzaklıkta olduğunu belirterek “2 yıldır adeta burun buruna yaşıyoruz. Sınır hattında önlemlerin daha da artırılması gerekiyor. Pek çok kez sınır geçişlerine tanık olduk. Geçenlerin IŞİD militanı mı, sığınmacı mı olduğunu bilemiyoruz. Güvenli bölge oluşturulursa rahat edeceğiz” dedi.

        Kilis’in Elbeyli İlçesi’ne bağlı Ermiş, Çangallı, Küçük Karacaören köyleri sakinleri ise artık çatışma seslerine alışkın olduklarını ifade ediyor. Kilis’in sınır ilçesi Elbeyli sakinlerinden Mesut Yavuz, bölge güvenli hale gelene kadar ilçeyi terk edeceğini aktarıyor.

        IŞİD’in hâkimiyeti altında kalan bölgede yaşayan Türkmenler ise hava bombardımanlarını yakından hissediyor. Sınır köylerindeki akrabalarıyla sık sık görüşen Ekrem Süleyman, önceki gece koalisyon uçaklarının bombaladığı Doyuran Köyü’ne oldukça yakın bir bölgede yaşıyor.

        Telefonla Habertürk’e bombardıman sırasında yaşadıklarını anlatan Süleyman, “Gece geç saatlerde büyük bir patlamayla uyandık. Bombalar IŞİD’in merkezlerine düştü. Ahktarin’in biraz uzağındaki Baruze Köyü yakınlarına düştü. O bölgelerde IŞİD militanları var” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ