Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şehit Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un İzmir'e tayininin çıktığı öğrenildi

        Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un babaevinde yas var.

        Şehit haberinin gelmesiyle, Kabazlı Mahallesindeki evler Türk Bayrakları ile donatıldı.

        Salihli Belediyesi tarafından mahallede şehit evine giden cadde ve sokaklarda temizlik yapıldığı gözlendi. Şehit evinde başsağlığına gelenler için iki ayrı yerde taziye çadırı oluşturuldu.

        "İZMİR'E TAYİNİ ÇIKTI 6 GÜN SONRA GELECEKTİ"

        Şehidin babası Mehmet Yavuz, Balıkesir Erdek'te görevli deniz astsubay Kemal Yavuz tarafından teselli edildi.

        Şehit Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un 11 yaşındaki oğlu Mehmet Eren ise Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü uzmanları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

        Baba Mehmet Yavuz, oğlunun bir süre önce tayininin çıktığını belirterek, "İsmail'in tayini çıkmıştı. 6 günü kalmıştı, şehit olmasaydı İzmir Bornova'ya gelecekti" dedi.

        Balıkesir Erdek'te Deniz Astsubay olan Kemal Yavuz, şehit olan ağabeyinin büyük oğlu Mehmet Eren Yavuz'a sarılıp, teselli etmeye çalıştı.

        ŞEHİDİN EVİNDE İKİNCİ ÖLÜM HABERİ

        Öte yandan şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un teröristlerce hain saldırıya uğramasının ardından, şehidin babası Mehmet Yavuz'un amcası Haydar Yavuz'un (85), evinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

        Amca Haydar Yavuz'un da öğle namazına müteakip Kabazlı Camisinden cenazesi kaldırılacak.

        Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kayacık Mahallesi yol ayırımında dün gece saat 22.30 sıralarında teröristlerce yakılan ateşe müdahalede bulunmak için olay yerine giden jandarma ekibine düzenlenen bombalı saldırıda 2 askeri personel şehit düşmüş, 4 asker yaralanmıştı.

        ŞEHİT OLAN KARDEŞİYLE SON KONUŞMASINI ANLATTI

        Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri araca saldırıda şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un kardeşi Deniz Astsubay Kemal Yavuz, ağabeyi ile dün telefonla görüştüğünü, göreve gideceğini söylemesi üzerine "Bunlar senin karşına çıkamazlar, onlar delikanlı değil" diyerek güldüğünü belirtti.

        Şehit Yavuz'un evinde gazetecilere açıklama yapan kardeşi Deniz Astsubay Yavuz, kardeşiyle dün telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

        Görüşmede kardeşinin göreve gideceğini söylediğini anlatan Kemal Yavuz, şöyle konuştu:

        "Göreve gideceğini söylemişti. 'Bunlar senin karşına çıkamazlar, onlar delikanlı değil' diyerek güldüm. 'Siz beni merak etmeyin. Babamlara da söyleme, benim iznim iptal oldu, tayinler de durduruldu' dedi. Ben de 'babama bunu nasıl söylerim, karakoldan çıkma, hasta ol, rapor al, sen gel yeter' dedim. Senelerdir hep doğudaydı, 'yeter artık' dedim. Hiç batı görmedi, gelemedi."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ