Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik IŞİD'in bombacısı Adana'da yakalandı

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da terör örgütlerine yönelik 2 gün süreyle polis ve jandarmaca operasyonlar yapıldı.

        İlk gün 35, bir gün sonra da 54 kişi olmak üzere toplam 89 kişi gözaltına alındı. Aralarında yaşları küçük olanlar Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Bu arada, yakalananlar arasında Adana'da bombalı eylemler hazırlığında olduğu iddia edilen IŞİD üyesi H.G. ile PKK'nın sokak eylemlerini organize ettiği öne sürülen PKK üyesi A.E.'nin de yakalananlar arasında olduğu belirtildi.

        ADANA'YI KARIŞTIRACAKTI

        PKK'lı A.E.'nin örgütün dağ kadrosunda olduğu Suruç olayından sonra Adana'yı karıştırmak için sokak eylemlerini organize etmek için görevlendirildiği iddia edildi.

        IŞİD'ci bombacı ile PKK'lı eylem organizatörünün önceki gün adliyeye sevk edilip tutuklandığı belirtildi. Öte yandan, gözaltındaki terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişilerin sorguları da devam ediyor.

        Polisteki sorgusu tamamlanan 15 kişi sabah erken saatlerde Adli Tıp Birimi'ne çevik kuvvet ekipleri nezaretinde götürülüp sağlık muayenesinden geçirildi. Daha sonra bu kişiler sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevkedildi. 15 kişinin adliyedeki sorgularının sürdüğü bildirildi.

        Yakalanan değişik terör örgütü üyelerine ait çok sayıda molotof kokteyl, silah, el yapımı patlayıcılar, örgüt giysileri, örgütsel dökümanlar ile videolar elegeçirildiği de belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ