Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Siyasi partilere "hasar tespiti yapalım" çağrısı

        Esra YAZDIÇ DEMİR/ANKARA

        Kandil’e hava operasyonları ve sol örgütlere yönelik gözaltılar üzerine, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ kurmaylarını olağanüstü toplantıya çağırdı. H

        DP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bugün saat 10.00’da toplanacak olan MYK’da, partinin bundan sonra izleyeceği yol masaya yatırılacak. AK Parti’nin devlet kurumları ve ordu eliyle, çözüm sürecinde sağlanan ateşkesi sona erdiren adımları attığını düşünen HDP yönetimi, AK Parti başta olmak üzere tüm siyasi partilere, “Hasar tespiti yapalım. Gövde gösterisi yapmanın bir anlamı yok. Masaya oturalım” çağrısında bulunacak.

        Sadece operasyonel değil psikolojik anlamda da bir harekât yürütüldüğünü savunan HDP yönetimi, bu harekâtın sonlandırılması gerektiğini dile getirecek ve siyasal sorunların çözümü için diyaloğun önemine işaret edecek. Eş genel başkanlar, toplantı sonrası bu mesajları da içeren bir açıklama yapacak.

        ‘HEDEF HDP’YE ZARAR VERMEK’

        Twitter’dan yaptığı açıklamada PKK’ya düzenlenen operasyonun amaçlarından birinin erken seçimde HDP’ye zarar vermek olduğunu savunan- HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, ‘’Basit bir komployu yapacak yetenekten bile yoksunsunuz. Sizi kendi halinize bıraksak bile kendinizi bitireceksiniz zaten” ifadesini kullandı.

        SARIYILDIZ’DAN SAVUNMA: LİNÇ KAMPANYASI

        HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Suriye’den gelen silahları PKK adına teslim alacak kuryeyi adrese götürürken yakalandığı yönündeki haberleri yazılı bir açıklama ile yalanladı. Sarıyıldız, söz konusu fotoğrafların geçen yıl çekildiğini, PKK’ya silah sevkıyatı ile ilgisinin bulunmadığını belirterek “Bize yönelik siyasi linç kampanyaları giderek artmaktadır” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ