Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alarm yazısı yayınlandı mı?

        Müslim SARIYAR/İSTANBUL

        Suruç’ta meydana gelen bombalı eylemin ardından düzenlenen terör örgütü operasyonlarında DHKP-C militanı Günay Özarslan’ın ölü ele geçirilmesiyle başlayan terör olayları polisi alarm durumuna geçirdi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne terör örgütlerinin metronun Yenikapı, Taksim, Osmanbey ve Hacıosman duraklarına, metrobüs duraklarına, polis araçlarına, vatandaşların kalabalık olarak bulunduğu noktalara bombalı eylem düzenlenebileceği, daha önce Elif Sultan Kalsen tarafından düzenlenen saldırının bir benzerinin de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik gerçekleşebileceği yönünde ihbarlar geldi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tüm birimler ve ilçeler uyarılırken, İstanbul Ulaşım AŞ’nin de uyarılan kurumlar arasında olduğu öğrenildi. Sosyal medyada dün ihbarlarla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan imzalı bir belge yer aldı.

        İhbarlara konu yerlerin yazılı olduğu ve uyarıların yapıldığı belgenin ise emniyet tarafından düzenlenmediği bildirildi. Emniyet yetkilileri, belgenin gerçek olmadığını savundu.

        ÇALINTI UYARISI

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü, çalıntı 4 araç ve 1 motosiklet üzerine alarma geçti. Araçların bombalı saldırı gibi olaylara karışabilme ihtimaline karşı tüm emniyet birimleri telsizle uyarıldı.

        Sabah saatlerinden itibaren Haber Merkezi’nden telsiz anonsu ile Diyarbakır, Batman ve Adana gibi farklı illerden çalınan 2011 model kargo kamyon, Şırnak’tan çalındığı bildirilen 25 AT plakalı kamyon, 01 BGA plakalı araç, 21 ET plakalı kırmızı motosiklet ve çalıntı plakaları kullandığı bildirilen Tempra marka araçların terör olaylarına karışma ihtimali olduğu bildirildi.

        Tüm ekiplerden duyarlı olunması istendi. İstanbul polisi, araçla ilgili Bursa Polisi’ni de bilgilendirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ