Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Van ve Şırnak'ta askeri birliğe taciz ateşi açıldı

        Alınan bilgiye göre, ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Solaha mevkisinde bulunan 108. Toplu Alay Komutanlığına, 21.30 sıralarında terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla ateş edildi.

        Nizamiye ve nöbet kulübelerinin hedef alındığı saldırıya, askerlerin anında karşılık vermesi üzerine olay yerinden uzaklaşan teröristler, karanlıktan yararlanarak dağlık bölgeye kaçtı.

        Teröristlerin yakalanması için ilçe genelinde geniş çaplı operasyon başlatıldı.

        ŞIRNAK'TA ROKETATARLI SALDIRI

        Şırnak'ın merkez Çakırsögüt Komando Tugay Komutanlığı'na bu gece bir grup PKK'lı tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle kısa süreli bir çatışma yaşandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

        Şırnak Merkez Çakırsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'na bugün saat 22.00 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. PKK'lılara Tugay'daki askerlerin karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşandı. Çatışma sırasında askerler tarafından atılan bir aydınlatma fişeği kuru otların bulunduğu alana düşünce yangın çıktı. Yangın kısa süre sonra kendiliğinden sönerken, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan 2 kobra tipi taarruz helikopteri PKK'lıların bulunduğu alanı yoğun ateş altına aldı. Can kaybı ve yaralananın olmadığı saldırıdan sonra bölgede operasyon başlatıldı.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ