Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari-Şemdinli'de silahlı saldırıya uğrayan piyade astsubay Ziya Sarpkaya şehit oldu

        Olay saat 11.30 sıralarında Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir banka şubesi önünde meydana geldi. Sivil kıyafetle çarşıya çıkan astsubay Ziya Sarpkaya'ya teröristler ateş açtı.

        Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan 27 yaşındaki Ziya Sarpkaya, Yapılan ilk müdahalenin ardındanaskeri helikopterle Hakkari Fatih Kışlasına getirildi. Buradan ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılanSarpkaya'nın şehit olduğu öğrenildi. Saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

        TSK'DAN KINAMA

        TSK, Ziya Sarpkaya’nın şehit edilmesini kınadı, TSK'dan yapılan açıklamada, "Gözü dönmüş canilerin işlediği vahşice olayı kınıyoruz." denildi.

        OPERASYON BAŞLATILDI

        Hakkari'ninŞemdinliilçesinde, Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın yüzü maskeli terörist tarafından şehit edildiği saldırı sonrası geniş çaplı operasyon başlatıldı. Beşevler ve Yayla mahallelerine, çok sayıda asker ve özel harekat polisinin katılımıyla düzenlenen operasyona Skorsky ve kobra tipi helikopterlerle de havadan destek verildi. İlçede saldırıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen 7 kişi gözaltına alındı.

        Şehit Astsubay Ziya Sarpkaya

        Silahlı saldırıya uğrayan Piyade Astsubay Ziya Sarpkaya, helikopterle getirildiği Hakkari'de tedavi altına alındı. Yaralı Sarpkaya'nın hastaneye getirilişi sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

        İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN TAZİYE MESAJI

        İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız ve Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın şehit edilmesine ilişkin, "Bu menfur saldırıları gerçekleştirenler en kısa sürede bulunup hak ettikleri cezaya çarptırılacaklardır" ifadesini kullandı.

        İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Bakan Öztürk, Muş/ Malazgirt İlçe Merkezi ile HakkariŞemdinliİlçesi'nde terör saldırıları sonrası şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız ve Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya için taziye mesajı yayımladı.

        Öztürk, mesajında şunları kaydetti:

        "27 Temmuz 2015 günü, saat 19.20'de, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız ve eşi Muş/Malazgirt İlçe Merkezi'nde, Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya ise bugün saat 11.30 sularında HakkariŞemdinliİlçesi'nde, bölücü terör örgütü mensuplarının silahlı saldırısına uğramışlardır.

        Kalleşçe düzenlenen bu hain silahlı saldırılarda ağır şekilde yaralanan Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız ve Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır.

        Bu menfur saldırıları gerçekleştirenler en kısa sürede bulunup hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır.

        Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız'a ve Şehit Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'ya Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Jandarma Teşkilatımıza ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Saldırıda yaralanan Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız'ın eşine de acil şifalar temenni ediyorum."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ