Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan HDP'nin çağrısına yanıt

        HABERTURK.COM

        Ak Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin teröre karşı birliktelik çağrına yanıt verdi.

        Başbakan Davutoğlu, "Herkes tavrını açık ve net ortaya koymak zorundadır. DEAŞ terörünü kınadıkları gibi PKK terörünü de kınayabildikleri gün, biz de onların çağrılarına cevap verir, oturur konuşuruz. Bunları yapmadıkları sürece millet nezdinde de bizim nezdimizde de sanık sandalyesindedirler, hesap verme makamındadırlar." dedi.

        Yapılan operasyonlarda Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na telefonda bilgi verdiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, Demirtaş'ı aramama nedenini ise şöyle açıkladı:

        Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi aradım operasyonlar hakkında bilgi verdim. Demirtaş'ı neden aramadım. Terör söz konusu olduğunda açık tavır sergilemeyenlerin teröre karşı bilgilendirme hakları yoktur.Terör dolayısı ile kınama yayınlayamayanların teröre karşı mücadelesinden emin olabilir miyiz? Bugün sınav günüdür. Kim teröre açık tavır sergilerse kapımız ve diyalog kapımız açıktır. Gelin barışı konuşalım diyorlar gelin konuşalım.

        Davutoğlu konuşmasını söyle sürdürdü:

        "ÜÇ TERÖR ÖRGÜTÜ MİLLETİMİZİ HEDEF ALMIŞTIR"

        Hepimizin görmesi gereken tablo var. Suruç'ta 32 vatandaşımızın katli ile başlayan terör saldırıları karşısında milletçe güçlü bir mücadele vermeliyiz. Her şeyden önce 7 Haziran'dan bugüne kadar bilinçli terör olayları ile karşı karşıyayız. Üç terör örgütü üç temel hedef için Türkiye'ye eş zamanlı saldırı düzenledi. 20 Temmuz’dan itibaren DEAŞ, PKK, DHKP-C eş zamanlı olarak Türkiye Cumhuriyetimizi ve milletimizi hedef almıştır.

        "HERHANGİ KINAMA DUYDUNUZ MU?"

        Bugün dahi barıştan bahsedenler var ya siyasi görünümlü şahsiyetler hesap verecekler, Herhangi kınama, lanetleme duydunuz mu? Biz bu milletin kaderini kimseye bırakmadık, bırakmayız.

        "SALDIRILARIN ÜÇ HEDEFİ VARDI"

        Perde gerisinde bir odak birbiri ile ihtilaflı imiş gibi görünün üç örgütü harekete geçirdi Değerlendirme yaptık. DEAŞ, PKK, DHPK-C Türkiye'yi hedef alan çalışma içine girdiler. Ne polislerimiz, ne güvenlik görevlilerimiz hedefleri birincisi demokrasimiz. HDP'li yetkililer ortak deklarasyona imza atalım çağrısı yaptığımızda neredeydiler.Hükümet kurmaya çalışıyoruz üç terör örgütü bizim hükümet kurma çalışmalarımızı, demokrasimizi sabote etmek için çalışma içine giriyor. Bu saldırıların ikinci hedefi kamu düzeni. Türkiye'de yönetim boşluğu yoktur ve olmayacaktır. Tereddüt etmeyiz saldırılar karşısında alacağımız tedbirlerden vazgeçmeyiz. Bu saldırıların üçüncü hedefi Türkiye'nin uluslararası itibarı. DEAŞ Türkiye'ye hem güvenlik hem de inancımıza yönelik tehdittir. Biz DEAŞ'ın tehdidine karşı tavır aldık. DEAŞ yanlış İslam imajı oluşturarak en büyük zararı vermektedir.

        "DÜNYAYI BAŞLARINA YIKARIZ"

        Madem ki üç ayaklı üç hedef vardı biz de üç ayaklı operasyonu başlattık. Aynı anda eş zamanlı operasyonla Türkiye'de hakkettiklerini gördüler. Güvenlik zirvesinde aldığımız kararlar tam başarıyla hedefine ulaşmıştır. 24 Temmuz sabahı 3. dalga operasyonla PKK ve DEAŞ hedefleri karadan topçu atışı ile tahrip edilmiştir. Suriye ve Kuzey ırak'taki operasyonla eş zamanlı olarak 39 ilde 1302 zanlı gözaltına alınmıştır. Bir vatandaşımızın canına kasteden olursa nerede olursa olsun dünyayı başlarına yıkarız.

        "BUNUN ANLAMI ŞUDUR..."

        Birinci mesajım milletimize. Dün gece sabaha karşı başlatılan son dalga operasyon aziz şehidimiz Arslan Kulaksız adıyla başlamıştır. Bunun da verdiği mesaj da şudur; Bir şehit verirsek, o şehidin verilme talimatını veren odaklara karşı her türlü harekatı yapmaya devam edeceğiz.Şehit eşlerine, kardeşlerine, ailelerine sesleniyorum. Acınız acımızdır. Allah mekanlarını cennet etsin.

        Halkımıza mesajımız şu ülkemizin geleceği huzuru için ne gerekiyorsa yapan hükümetin olduğuna emin olun. Sizlerin huzur içinde uyuması için gecelerini uykusuz geçiren güvenlik birimlerine güveniniz. Tuzaklarla karşı karşıya kalabiliriz. Biz milletimize güveniyoruz. Vatandaşlarımızın huzurunu bozmak isteyenlere kudret elimizi onların tepesine indirmeye kararlıyız.

        İkinci mesajım siyasi parti liderlerine. Bugünler ortak tavır alma günleridir. Bunun için dikkat ediniz. 7 Haziran'dan sonra diyalog kanallarını açık tuttuk. Sırtını terör örgütüne değil milletine dayayanlar lazım bu ülkeye.

        DEMİRTAŞ'A YANIT: 'GELİN BARIŞ'I KONUŞALIM' DİYORLAR, GELİN KONUŞALIM

        Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi aradım operasyonlar hakkında bilgi verdim. Demirtaş'ı neden aramadım. Terör söz konusu olduğunda açık tavır sergilemeyenlerin teröre karşı bilgilendirme hakları yoktur.Terör dolayısı ile kınama yayınlayamayanların teröre karşı mücadelesinden emin olabilir miyiz? Bugün sınav günüdür. Kim teröre açık tavır sergilerse kapımız ve diyalog kapımız açıktır. Gelin barışı konuşalım diyorlar gelin konuşalım.

        “PKK TERÖRÜNÜ KINAMAYA CESARET EDERLERSE OTURUZ KONUŞURUZ”

        Siz samimi davrandınız mı? Herkes tavrını açık ve net şekilde ortaya koymak zorundadır. DEAŞ terörünü kınadıkları gibi PKK terörünü kınamaya cesaret ederlerse biz de onların çağrılarına cevap verir oturur konuşuruz ama bunları yapmadıkları sürece hesap verme makamındadırlar. Hep birlikte deklarasyonu açıklayalım. Ama birileri katliamlara seslerini çıkarmayacak diğerleri sokaklardaki maskeli eylemlerine ses çıkarmayacaklar böyle ikircikli tavır olamaz. Türkiye’nin her yerinde yüzüne maske takan silahla sokağa çıkan hak ettiği muameleyi görecektir.

        Üçüncü mesajım terör örgütlerine. Siz hangi eylemi planlarsanız planlayın karşınızda Türkiye Cumhuriyeti’ni ve milletimizi bulacaksınız.

        "ONLARI NOT ETTİK"

        Dördüncü mesajım uluslararası camiaya. Bazı ülkelerden ikircikli ve dostluğumuza yakışmayan ifadeler geldi. Onları da not ettik. Bir siyasi lider, "Türkiye uyanıksa biz rahat uyuyabiliriz" dediler. Türkiye'nin dostluğu çok kıymetlidir. Hasımlarımıza cevabımız bugün de en sert cevap olacaktır. Halkımızın huzurunuzu sınırlarımızı korumak gerektiğinde tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ