Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan, Figen Yüksekdağ’ı mı işaret etti?

        GAZETE HABERTÜRK

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Terör örgütünü kendi arkasında gösterenler, ‘Sırtımızı şuraya buraya dayıyoruz’ diyenler bu ifadelerin bedelini ödemelidir” sözleri, Ankara kulislerinde “Cumhurbaşkanı, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı kastetti” şeklinde yorumlandı.

        Yüksekdağ, 19 Temmuz’da Kobani’ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından şunları söylemişti: “Partimiz için ‘Sırtını terör örgütüne dayayan HDP’ diyorlar. Biz sırtımızı Rojava’ya, Kobani’ye, IŞİD adını verdiğiniz o çeteye karşı mücadele edenlere, Kobani’de ve Grisipi’de (Telabyad) insanlığın soyluluk değerlerini yere düşürmeyenlere yaslıyoruz. Sırtımızı YPJ’ye, YPG’ye ve PYD’ye yaslıyoruz, bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz. Bundan sonra da yaslamaya devam edeceğiz.”

        İŞTE ERDOĞAN'IN BAHSETTİĞİ O MADDE

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’yle ilgili tartışmalara dair “Parti kapatılmasını doğru bulmuyorum ama partinin yöneticileri bu işin bedelini ödemeli” diyerek Anayasa’nın 14. maddesini işaret etti. O madde şöyle: “Anayasa’da yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz. Anayasa hükümlerinden hiçbiri, devlete veya kişilere, Anayasa’yla tanınan temel hak ve hürriyetlerin yok edilmesini veya Anayasa’da belirtilenden daha geniş şekilde sınırlandırılmasını amaçlayan bir faaliyette bulunmayı mümkün kılacak şekilde yorumlanamaz. Bu hükümlere aykırı faaliyette bulunanlar hakkında uygulanacak müeyyideler, kanunla düzenlenir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ