Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Avukatının aldırdığı bilirkişi raporu da aleyhine

        GAZETE HABERTÜRK

        Avukat Uzunoğlu’nun talebi üzerine emekli trafik başkomiseri olan bilirkişi Süreyya İğdil’in hazırladığı rapor soruşturma dosyasına girdi.

        Bilirkişinin hazırladığı rapora göre kaza sürücünün dikkatsizliği sonucu meydana geldi. Bilirkişi raporuna göre kaza şöyle oldu: Sürücü Öztürk şerit değiştirmek isterken arkadan gelen otomobili son anda fark etti ve şerit değiştirmekten vazgeçerek eski şeridine geçmek istedi.

        Bu esnada kontrolden çıkan otomobil kaldırıma çıktı ve çiçekçi Mehmet Emin Kaya’yı ezdi. Rapora göre sürücü Öztürk, arkasından gelen 2 otomobille yarışmıyordu ve aşırı derecede hızlı değildi.

        Dosyadaki tutanakları ve görüntüleri inceleyen bilirkişi, aracın iddia edildiği gibi zikzak çizerek hızlı bir şekilde gitmediğini ve hızının saatte 61 kilometre olduğunu belirtti. Hız sınırının 50 kilometre olduğu Bağdat Caddesi’nde, bilirkişi raporuna göre Murathan Öztürk hız sınırını yüzde 20 oranında aşmış.

        Halen firari olan sürücü Murathan Öztürk’ün aşırı hızlı olmadığı belirtilen raporda, kazanın dikkatsizlik sonucu meydana geldiği ifade edilerek, “Kazanın araç sürücüsü Murathan Öztürk’ün dikkatsiz ve tedbirsiz hareketleri sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi ve aracın kontrolünden çıkmasından kaynaklandığı anlaşılmaktadır” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ