Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'li Pervin Buldan: Samimiyetiniz varsa tüm dokunulmazlıkları kaldıralım

        HDP Grupbaşkanvekili Pervin Buldan, "Bu açıklamanın hemen ardından dokunulmazlıklarımızın kaldırılması için başvuruyoruz. Cesaretiniz, yüreğiniz, samimiyetiniz varsa tüm dokunulmazlıkları kaldıralım." dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüzel kişiyle uğraşmanın anlamı yok. Parlamento gerekli değerlendirmeyi yapmalı, dokunulmazlık zırhından sıyırmalı. Terör örgütüyle iş mi tutuyorsun bunu ödetmeli."açıklaması yapmıştı.

        Buldan şunları söyledi:

        HDP'yi ağzını alanlar önce konumu ve haddini bilmelidir. Siz hesap sorma konumunda değil hesap verme durumundasınız. Yolsuzlukların, hırsızlıkların hesabını vermediniz. Roboski, Gezi, Diyarbakır, Reyhanlı, Suruç katliamları daha ortada duruyor. IŞİD'e TIR'larla gönderdiğiniz silahların hesapları duruyor. Devletin tüm imkan ve olanaklarını kullanarak Cumhurbaşkanı sıfatı ile yaptığınız seçim çalışmalarının hesabı duruyor. IŞİD'le ilişkilerinden dolayı asıl yargı konusu yapılması gereken AKP'dir. Biz korkmuyoruz. Bedel ödeyen ama boyun eğmeyen onurlu direniş mücadelesinin içinden geliyoruz. Bu açıklamanın hemen ardından dokunulmazlıklarımızın kaldırılması için başvuruyoruz. Cesaretiniz, yüreğiniz, samimiyetiniz varsa tüm dokunulmazlıkları kaldıralım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ