Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın naaşı Bolu Göynük'te defnedildi

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit olan uzman çavuş Ziya Sarpkaya'nın cenazesi, memleketi Bolu'nun Göynük ilçesinde defnedildi.

        Göynük Devlet Hastanesi morgundan alınan Sarpkaya'nın cenazesi, askerler tarafından Yenice Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü.

        Burada dua edilmesinin ardından, aile taziyeleri kabul etti. Anne Neriman, baba Salim Sarpkaya, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağladı.

        Bu sırada tabutun başında nöbet tutan askerin gözyaşlarına hakim olamadığını gören şehidin ablası Deniz Hülya, elleriyle askerin yüzünü sildi.

        Daha sonra Gazi Süleymanpaşa Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Bolu Valisi Aydın Baruş, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Düzce Valisi Ali Fidan, AK Parti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz ile bazı belediye başkanları ile siyasi parti temsilcileri ve askeri erkan katıldı.

        MÜSLÜMAN MASUM BİR CANA KIYILMAZ

        Cenaze namazı öncesi konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bütün şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini belirterek, "Son günlerde bütün bu acılar yaşanırken, büyük bir sağduyu ve sabırla bütün hadiseleri takip eden aziz milletimizin başı sağ olsun. Yüce Rabbimiz, milletimize birlik ve beraberlik ihsan eylesin" diye konuştu.

        Görmez, "Ben Müslümanım ve insanım" diyen hiçbir varlığın, masum birinin canına kıyamayacağını söyledi.

        Görmez'in cenaze namazını kıldırmasının ardından, Sarpkaya'nın tabutu, askerlerin omzunda caminin önündeki cenaze aracına taşındı. Bu sırada, cenazeye katılan çok sayıda kişi, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

        Şehit askerin cenazesi, Göynük Merkez Sofuali Kabristanı'nda toprağa verildi.

        AA

        Şehidin ablası Hülya Deniz cenazede güçlükle ayakta durdu. Deniz, cenaze başında nöbet tutan askerin gözyaşlarını sildi.

        Şehidin fotoğrafı ilçede bulunan Göynük Kalesine asıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ