Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Haluk Koç: Müsamaha göstermeden mücadele edilmeli

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında görüşülen konulara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

        Koç, MYK toplantısında "ülkenin içine düştüğü iç ve dış güvenlik zafiyeti ile tırmanan çok yönlü ve çok boyutlu terör olaylarının" bütün yönleriyle incelendiğini, ayrıca Suriye ve Irak'ta konuşlanan DAEŞ terör örgütünün Türkiye'ye ve bölgedeki diğer devletlere yönelttiği tehdidin de MYK'da ele alındığını kaydetti.

        "Yurttaşlarımızın sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerin teminatı olan anayasal düzenimize ve devletimize yönelen bu tehdide karşı tam bir azim ve kararlılıkla, hiçbir müsamaha gösterilmeksizin mücadele edilmesi gerekmektedir" değerlendirmesi yapan Koç, CHP'nin, ilgili tüm kamu kurumlarının eşgüdüm halinde ve hiçbir zaafa yer bırakmaksızın görevlerini ifa etmesini beklediğini belirtti.

        HALUK KOÇ, ŞUNLARI KAYDETTİ:

        "Birlik ve bütünlüğümüze yönelen, toplumsal barış ve güven ortamını tehdit eden terör saldırıları da toplantıda değerlendirilmiştir. Sivil yurttaşlarımıza ve kamu görevlilerine yönelen her türlü saldırı bir an önce son bulmalı, kamu düzeninin korunması için gereken önlemler ivedilikle alınmalıdır. Bu kapsamda toplumsal barış ortamını engelleyen, demokratik siyaset alanını kısıtlayan ve sivil siyasete yönelen her türlü müdahaleden vazgeçilmeli, toplumsal barışın sağlanması için yapılması gereken tüm düzenlemeler yapılmalıdır. CHP, demokrasinin geliştirilmesi, birlik ve bütünlüğümüzün korunması ve barış ortamının geliştirilmesi için gereken tüm fedakarlığı yapmaya kararlıdır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ