Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Öğretmen ataması eylüle kalacak

        Lütfi ERDOĞAN/ANKARA

        Önceki gün sınav sonuçlarını açıklayan ÖSYM, bu iki testte yer alan sorularla ilgili iptal davası açıldığını hatırlatarak, “Bu iki alanla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacaktır” dedi.

        45 GÜN BEKLENECEK

        Geçen yıl TBMM’de sınavlarla ilgili itirazların mahkemelerde “ivedi” olarak karara bağlanmasına ilişkin bir düzenleme yapılmış ve yargının 45 gün içinde davaları karara bağlaması düzenlenmişti.

        KPSS 12 Temmuz’da yapıldığı için bu iki testteki sorularla ilgili kararın da 26 Ağustos’a kadar açıklanması gerekiyor. Bu durumda MEB, kararı izleyen 7 işgünü içinde atama yapacak. Eğer yargının kararı gecikirse coğrafya ve sosyal bilimler öğretmenliğinin atamasını erteleyecek.

        Eğitim-öğretim yılı 14 Eylül 2015 tarihinde başlayacak. Öğretmenlere, atandıkları okullara gidip bölgeye ve okula adaptasyonu için de en az 1 hafta süre verilecek.

        Türk-Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, ÖSYM’nin hatalı sorularını eleştirerek, “ÖSYM’nin açık hatalarla, bu kadar güvensiz hale getirilmesi, ‘KPSS’yi kaldırmak için bir bahane mi üretiliyor?’ sorusunu akla getiriyor. Çünkü MEB, kendi sınavını yapmak istiyor” diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ