Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ndan açıklama

        Akdoğan, dün çözüm süreciyle ilgili yaptığı açıklamalarındaki sözlerinin çarpıtıldığına ilişkin sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Dün yaptığı, "Asıl Gladyo, sürecin düşmanlarıyla ittifak yapıp sürecin mimarlarına savaş açan, Erdoğan karşıtı kampanya başlatanlardır" açıklamasının çarpıtıldığını belirten Akdoğan, şunları kaydetti:

        "Sözlerim, 'Başkanlık için süreci feda etti' diye verilmiş. Bu, anlama özürlülüğün ötesinde kötü niyet ve habis bir anlayıştır. Süreci feda edenler barajı geçmek için statüko blokuna katılanlar ve süreci sabote etmeye çalışan paralel çeteyle kol kola girenlerdir."

        DEMİRTAŞ TAKMA AKILLA HAREKET EDİYOR

        Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Figüranı olduğu gladyoyu Sayın Erdoğan'a atfeden Selahattin Demirtaş, uzun zamandır takma akılla hareket ediyor. Fikir de replikler de ona ait değil" ifadelerini kullandı.

        Başbakan Yardımcısı Akdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Figüranı olduğu gladyoyu Sayın Erdoğan'a atfeden Selahattin Demirtaş, uzun zamandır takma akılla hareket ediyor. Fikir de, replikler de ona ait değil" ifadelerine yer verdi.

        Akdoğan, "Suflörü karga olanın süreci bu hale getirmesi normal. Erdoğan düşmanlığı ve marjinal sol anlayış gözlerini kör etti, süreci zehirledi. Sürecin aktörlerine itibar suikasti yapması, yalan ve iftiralara sarılması, paralel çetenin kirli oyunlarını akla getiriyor" değerlendirmesinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ