Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika ‘Süreç bitti gibi yorumlanmamalı’

        GAZETE HABERTÜRK

        Reuters’a konuşan Demirtaş, hükümetin silah bırakma çağrısının tek taraflı ve gerçekleşmesinin imkânsız olduğunu söyledi.

        Türkiye’nin son operasyonlardaki amacının IŞİD ile savaş değil, Suriye’de Kürt toprak birliğinin sağlanmasının engellenmesi olduğunu ileri süren Demirtaş, çözüm sürecine yönelik değerlendirmelerde bulurken, “Çözüm süreci zaman zaman duraksamalar, gerilemeler ve gerilimlerle tıkanabilir ama biz şu anda içinde bulunulan vahim durumun sürecin bittiği gibi yorumlanmaması gerektiği kanaatindeyiz.

        Bir an önce çatışmasızlık hali sağlanmalı ve yeniden müzakerelere dönebilmenin güven koşulları yaratılmalı” dedi.

        ‘ÇABALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ’

        HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ise her gün can kayıpları yaşanırken devreye girerek çözüm bulması gereken parlamentonun, AK Parti ve MHP’nin elbirliğiyle tatile çıkarıldığını bildirdi.

        HDP MYK tarafından yapılan yazılı açıklamada, çatışmalı ortamının “7 Haziran seçimlerinin intikamını HDP’den almak” için başlatıldığı öne sürülerek, yapılması gerekenin çatışmaları durduracak çözüm politikalarının devreye konulması olduğu belirtildi.

        Çözüm sürecinin askıda tutulmasının maliyetinin çok ağır olduğunun işaret edildiği açıklamada, “Bir kez daha ülkeyi yönetenleri sorumluluğa çağırıyoruz. HDP, üzerine düşen olumlu rolü her zaman olduğu gibi oynamaya hazırdır. Biz çatışmaların durdurulması için çabalarımızı yoğun bir biçimde sürdürmeye devam edeceğiz.

        Çatışmalı ortamı sonlandıracak, can kayıplarını önleyecek barışçıl politikalar hayata geçirilmeli ve çözüm üretmeyen geçici Başbakan ya bu tutumundan bir an önce vazgeçmeli ya da görevi bırakmalıdır” ifadesi kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ