Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Bomba labirenti'nde geçen 30 dakika"

        GAZETE HABERTÜRK

        Önceki akşam İstanbul’da, Yenibosna’ya gitmek üzere saat 20.20’de Taksim Talimhane’deki gazetemizden çıktım. Otobüse binmek için Taksim altgeçide ulaştığımda, şüpheli paket nedeniyle altgeçidin yaya ve araç trafiğine kapatılmış olduğunu gördüm. Alana kimseyi yaklaştırmayan ekipler, bomba imha uzmanının gelmesini bekliyordu. “Metro candır, ne de olsa yerin altı, üstü kadar keşmekeş değildir” diyerek metro girişine yöneldim.

        ‘YASAK HEMŞERİM’

        Saat 20.30 gibi hışımla metrodan içeri dalmak üzereydim ki, elinde telsiz 3 sivil polis “Yasak hemşerim, metro kapalı” diyerek beni geri püskürttü. “Neden?” diye sorduğumda, bir polis ellerini iki yana açıp “İçeride şüpheli paket var” yanıtını verdi. Hemen yanda bekleyen taksilere yöneldim, yeni hedefim Mecidiköy metrobüs durağına ulaşmak ve oradan Yenibosna’ya gitmekti.

        ‘BİR ŞEY YOK ABİ, BOMBA’

        Tam taksinin kapısını açtığımda Dolapdere istikametinden büyük bir patlama sesi duyuldu. Taksici, “Bir şey yok abi, Dolapdere’ye akan yolu kapatmışlar, şüpheli paket mi ne varmış, bomba uzmanı bekliyorlardı. Geldi ki herhalde, patlattılar” dedi. İstanbul’un trafiğine alışkındım ama ne yalan söyleyeyim bu ‘bomba trafiği’nden artık başım dönmeye başlamıştı. Biz ilerledikçe trafik iyice yoğunlaştı, şüpheli paketler nedeniyle kapalı olan yolların yolcuları ve şoförleri de çareyi Taksim-Mecidiyeköy istikametine yönelmekte bulmuştu.

        METROBÜS ‘YIKILIYOR’DU

        Metrobüs durağına gelmeden taksiden inip yürümeye başladım. Saat 20.55 civarında Mecidiyeköy metrobüs durağına ulaştığımda iyiden iyiye afalladım. Ortalık garip biçimde fazla tenhaydı. Bir durak sonra anladım ki, Mecidiyeköy durağı ‘kalabalık’ bile sayılırmış. Diğer duraklar ıssızlıktan ‘yıkılıyor’du. Hani dünya İstanbul’a dair sadece buranın fotoğrafını görse, 12 milyonluk megakent tıpkı Seferihisar gibi ‘sakin şehir’ bile seçilebilirdi. “Bir gariplik var deyip” telefonumdan internete girdim ve yine o ‘kaçamadığım’ gerçekle karşılaştım. Metrobüse canlı bomba ihbarı yapılmıştı, polis metrobüsleri Okmeydanı durağında durdurarak “kolu dövmeli canlı bomba” araması yapmıştı. Haliyle millet başka ulaşım araçlarına yönelmiş, trafiğin ‘yıldızı’ metrobüs henüz kendisini toparlayamamıştı. Yarım saat önce ‘bomba trafiği’nde sıkışmışken, şimdi ‘bomba sakinliği’yle boş yolda hızla ilerliyorduk. 30 dakikalık ‘bomba labirenti’nden iki farklı İstanbul görerek çıkmış oldum

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ