Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu: "HDP, Kandil'e dönüp 'Silah bırakmak zorundasın' demekle birinci derecede yükümlü olan bir partidir"

        Feyzioğlu, Gölmarmara ilçesinde 6 Temmuz'daki trafik kazasında hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin yakınlarının yaşadığı Salihli'nin Çökelek Mahallesi, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 25 Temmuz'da şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz'un Kabazlı Mahallesi'ndeki babaevi ile 29 Temmuz'da Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar'ın Güneş Mahallesi'ndeki baba ocağına taziye ziyaretinde bulundu.

        Feyzioğlu, ziyaretlerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, cümleleri kurarken "Herkes silah bıraksın" anlamına gelebilecek ifadeyi reddettiklerini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatının silah bırakmayacağını söyledi.

        Feyzioğlu, terör örgütü PKK'nın silah bırakmak zorunda olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

        "Bu noktada HDP, Kandil'e dönüp 'Silah bırakmak zorundasın' demekle birinci derecede yükümlü olan bir partidir. Türkiye'nin her bir santimetre karesinde tek egemen devlet vardır. O da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Bu egemenliği paylaşacak bir örgütü biz kabul etmiyoruz ama aynı zamanda şunu da unutmayalım. Türkiye'de son 6-7 yılda çok büyük ve önemli sahte davalar yaşandı. Bu davaların hedefinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Emniyet Teşkilatı'nın terörle mücadelede yetişmiş kadrolarının tasfiyesi vardı.

        Tecrübeli kadrolar, istihbaratçılar, Kuzey Irak'ı, Suriye'yi, Türkiye'yi avucunun içi gibi bilen en deneyimli kadrolar hedefteydi. Bu tabakanın, bu kadronun tasfiyesi, bugün evlatlarımızın mezara girmesinin en büyük sebebidir."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ