Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zonguldak'ta koyda mahsur kalanlar 13 saat sonra kurtarıldı

        Ereğli ilçesinde dün sandalla denize açılan, dalgalar nedeniyle sığındıkları koyda 17 saat mahsur kalan 1'i çocuk 4 kişi kurtarıldı.

        Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, koyda mahsur kalan Ümit, eşi Demet ve 4 yaşındaki kızları Buğlem Çavuş ile bir yakınlarına uzun süre dalgalar nedeniyle ulaşmakta güçlük çekti.

        Ekipler, dalgaların azalmasının ardından kayalıklara yanaşarak, mahsur kalanları kurtardı. Kıyıya çıkarılan aileyi, yakınları ve İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen karşıladı.

        Gözyaşlarına hakim olamayan Demet Çavuş, dün öğleden sonra geldikleri koydan çıkamadıklarını ve telefonla yardım talebinde bulunduklarını söyledi. (AA)

        100 METREYİ AŞAN KAYALIKLAR

        Yaklaşık uzunluğu 100 metreyi aşan kayalıklardan da kurtarma çalışması yapılamayınca 4 kişinin denizde dalgalar durulana kadar bekletilmesi kararı alınmıştı. Denizci olan Çavuşağzı sakinlerinden Nazım Tıngaz, gurubun botla kayalıklara geçtiğini, deniz yükselince de geri dönemediklerini söyledi. Tıngaz gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu gece kalsınlar, sabah biz onları alırız. Şu anda korkulacak bir durum yok. 3 kişi birde çocuk varmış yanlarında. Hava essede bir şey olmaz, çünkü koy orası" dedi. Mahsur kalan 4 kişi ile birlikte plaja gelen İsmail Koçak iseZonguldak'tan gelen misafirleri ile birlikte kayıkla kayalıklara geçip piknik yaptıklarını, gurubun bir kısmının dalgalar yükselmeye başlayınca kayıkla geri döndüğünü söyledi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ