Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP lideri Devlet Bahçeli'den Akil İnsanlar heyetine sert tepki

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Silahlar susmalı” çağrısı yapan Akil İnsanlar Heyeti’ne “Kendilerine ‘Akil’ diyen, gerçekte de sakil ve çakıl akıllı olan bu güruh” ifadesini kullanarak sert tepki gösterdi.

        Bahçeli açıklamasında;

        "Şu pişkinliğe bakın; derhal silahlar susmalıymış, mutlak çatışmasızlık olmalı, taraflar arasında diyalog kurulmalıymış. Ah akılsızlar ah! Budanan akil korosunun geride kalan tortuları, toplumda barış fikrinin demlenmesi için çaba göstermişler, sorumluluk almışlar. Hayret!” Bahçeli, koalisyon görüşmeleri yapan AK Parti ve CHP heyetlerine de çağrıda bulunarak “AKP ve CHP’ye diyorum; oyalanmayın, savsaklamayın; buyurun hükümeti kurun ve terörün kökünü kazıyana kadar da mücadele edin” dedi.

        KADİR İNANIR'DAN BAHÇELİ'YE YANIT: BEN BARIŞI SAVUNUYORUM

        Akil İnsanlar heyeyinde olan ve kendisinin her zaman barıştan yana olduğunu belirten Kadir İnanır "Sayın Bahçeli anladığım kadarıyla benim bütün filmlerimin diyaloglarını bile biliyor. Ben barış savunucusuyum, savunmaya da devam edeceğim. Başka bir şey söylemeye gerek yok" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ