Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şile 4 can aldı, Emirhan 4 can verdi!

        Can HACIOĞLU / GAZETE HABERTÜRK

        11 yaşındaki Emirhan Elmas derste ‘organ bağışı’ konusunda anlatılanlardan etkilenerek ailesine ölünce organlarını bağışlamak istediğini söyledi. Ailesi de bu isteğini kabul etti. Emirhan kazada ölünce organları 4 kişiye hayat verdi. Şile'den ise gün boyu acı haber geldi

        Bilecik'te otomobil çarpan ve kaldırıldığı Eskişehir Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Emirhan Elmas’ın organları İstanbul’a ve Ankara’ya götürüldü. Bilecik’te ortaokulda öğrenim gören 11 yaşındaki Emirhan Elmas’ın geçtiğimiz öğretim yılında “organ bağışı” konusunu ders olarak işlerken anlatılanlardan etkilenerek ailesine “Ölürsem organlarımı bağışlayın” dediği öğrenildi. Elmas ailesi, çocuklarının kaza geçirmesinden beş saat sonra Bilecik’teki hastaneden Eskişehir’deki hastaneye sevk edildiğine dikkat çekerek “5 saat bekletilmeseydi. Belki bugün hayatta olacaktı” dediler.

        4 KİŞİYE HAYAT VERDİ

        14 Temmuz’da minibüsten inip evlerine gitmek için yolun karşısına geçmek isteyen Emirhan Elmas’a otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan Emirhan Elmas, yolun karşısında kazayı gören babası Erhan Elmas tarafından 112 Acil Servis çağırılarak Bilecik Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ne kaldırıldı. Bilecik Devlet Hastanesi Yoğun Bakım yetkilileri çocuğu daha iyi imkânlara sahip olan Eskişehir Devlet Hastanesi’ne gönderdiler.

        Eskişehir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde Emirhan Elmas tedavi görürken hayatını kaybetti. 11 yaşındaki çocuğun Bilecik’te yaşayan babası Erhan Elmas ile annesi Şerife Elmas çocuğunun organlarını bağışladığını söylediğini hatırlayınca, Organ Bağış Bankası’nı arayarak durumu ilettiler. İstanbul’dan gelen ekip, Emirhan Elmas’ın kalbini, İstanbul’da nakil bekleyen başka bir çocuğa, böbrekleri, korneaları ve karaciğerini de yine İstanbul ve Ankara’da organ bekleyen hastalara nakledilmesini sağladı. Emirhan ise Bilecik’te gözyaşları arasında şehir mezarlığında toprağa verildi. Elmas ailesi, çocuklarının okuldaki ‘organ bağışı’ dersinden etkilenerek organlarını bağışladığını belirterek, “Biz de onun isteğini yerine getirdik. Bilecik’ten oğlumun 5 saat sonra, Eskişehir’deki hastaneye nakil edilmesini kabullenemiyoruz.

        Eskişehir’e kazadan sonra bekletilmeden gönderilseydi, belki bugün hayatta olurdu” dedi. Küçük çocuğa çarpan otomobil sürücüsü Sinan D. ise çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        ŞİLE PLAJLARINDA KAHREDEN PAZAR

        İstanbul’un Şile İlçesi’nde plajlar dün doldu taştı. Ancak gün boyu acı haberler de eksik olmadı. Denize giren 4 kişi boğuldu, 1 kişi ise kayıp. İlk acı haber, dün 14.00 sıralarında Ağva Mahallesi’nden geldi. Ali Arıcı (30), serinlemek için girdiği denizde boğularak öldü. Şile Alacalı Taş İskele Plajı’nda 15.30 sıralarında denize giren Namık Köklü (50) ile oğlu Mehmet Köklü (13) de azgın dalgalar arasında kayboldu. Kısa bir süre sonra Namık Köklü’nün cesedine ulaşıldı; saat 21.30’da da oğlu Mehmet’in cesedi kıyıya vurdu. Sercan Ayun (24) ise Sofular Babsu Plajı’nda yaşamını yitirdi. Alacalı Taş İskele mevkiinde denize girdikten sonra kaybolan Mustafa Fidan’ı (30) arama çalışmaları sonuçsuz kaldı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ