Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HDP'den açıklama

        HDP il eşbaşkanları toplantısının ardından yayınlanan açıklamada, "Ne zaman yapılırsa yapılsın, HDP tüm yerel örgütleri, bileşenleri ve kurumları ile genel seçime hazırdır. Bu yöndeki çalışmalarımıza hız vereceğiz" ifadesi kullanıldı.

        HDP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, dün Ankara'da gerçekleşen il eş başkanları toplantısına ilişkin, sonuç açıklamasına yer verildi.

        Açıklama metninde, "Türkiye'de estirilen çatışma ve savaş havası"nın, toplumun geneli açısından son derece sakıncalı ve istenmeyen sonuçlar doğurduğunun görüldüğü savunuldu.

        "Seçimlerde ve sonrasında, Türkiye'de barışın ve çözümün, demokratik siyasetin, katılımcı ve müzakereci bir demokrasi anlayışının temsilcisi ve sözcüsü olma konusunda verdiğimiz sözlere, yaptığımız vaatlere bütün gücümüz, samimiyetimiz ve kararlılığımızla sahip çıkıyoruz" değerlendirmesinde bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Türkiye halklarının savaş, çatışma ve gerginlik değil, barış, çözüm, huzur ve eşitlik içinde birlikte yaşama iradesini güçlü bir şekilde sahiplendiğine inanıyoruz. Parti Meclisimizin aldığı kararlar doğrultusunda, bizler de savaş ve çatışma politikaları karşısında topyekun barış mücadelesinin özneleri olacağımızı, bütün örgütlerimiz ve kurumlarımızla bu yönde güçlü adımların atılmasını sağlamak için çalışacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz."

        "BU OPERASYONUN ASLA BAŞARIYA ULAŞAMAYACAĞINI SAHİPLERİNE DUYURUYORUZ"

        İllerde süren gözaltı ve tutuklamalarla "bu kararlı duruşun" engellenemeyeceği belirtilen açıklamada, söz konusu gözaltı ve tutuklama operasyonlarının bir an önce sonlandırılması çağrısında bulunuldu.

        Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, milletvekilleri ve parti yöneticileri hakkında sürdürülen soruşturmaların, siyasal ve fiili baskıların bir an evvel sonlandırılmasının da talep edildiği açıklamaya şöyle, devam edildi:

        "Bütün illerin eşbaşkanları olarak, Eş Genel Başkanlarımız başta olmak üzere, parti yöneticilerimize ve vekillerimize yönelik baskıların karşısında dayanışma ve desteklerimizi en üst düzeyde göstereceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. HDP'yi itibarsızlaştırmak, toplumsal meşruiyetini tartışmalı duruma getirmek, temsil ettiği halk iradesini rencide etmek hedefli bütün çabaların karşısında kararlı ve dik duruşumuzdan taviz vermeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Bu operasyonun asla başarıya ulaşmayacağını sahiplerine duyuruyoruz."

        Türkiye'de "çözüm" politikalarının bir an önce devreye girmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, çatışmaların durması için de çabaların sürdüreceği belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Ne zaman yapılırsa yapılsın, HDP tüm yerel örgütleri, bileşenleri ve kurumları ile birlikte genel seçime hazırdır. Bu yöndeki çalışmalarımıza hız vereceğiz. İllerimizdeki tüm örgütlerimizle ve kurumlarımızla 7 Haziran seçimlerinde elde ettiğimiz sonuçları geliştirmekte, bize oy ve gönül vermiş olan herkesi kapsayacak politikaları uygulamakta kararlıyız. HDP örgütleri, 'yeni yaşam' çağrısı etrafındaki politikaları gerçekleştirecek güçtedir. Elbirliğiyle toplumsal meşruiyetimizi geliştirecek, barış ve eşitlik içinde bir yaşamı, özgürlük ve demokrasiyi gerçekleştireceğiz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ