Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ağrı'da şehit olan askerler Kürtçe ağıtlarla uğurlandılar

        Mehmet Yücel DURAK / GAZETE HABERTÜRK

        Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde, Karabulak Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerce traktörle düzenlenen ve 2 ton bombanın patlatıldığı saldırıda şehit düşen Jandarma Er Medet Mat Adıyaman’da, Jandarma Er Mansur Cengiz Siirt’te toprağa verildi.

        Adıyaman nüfusuna kayıtlı şehit Jandarma Er Medet Mat’ın cenazesi önceki gece otopsinin ardından Erzurum’dan Adıyaman’a gönderildi. Saat 01.00 civarında Adıyaman Havalimanı’ndan alınan şehit Mat’ın naaşı babaocağı olan Kahta İlçesi’ndeki İkizce Köyü’ne götürüldü.

        Terhisine 2 ay kala şehit olan Mat’ın evinde Kürtçe ağıtlar yükselirken, ailesi cenazeyi bekletmeyip hemen toprağa vermek istedi. Bunun üzerine şehidin naaşı köyün üst kısmında tören için hazırlanan alana getirildi. Şehidin cenaze namazı binlerce kişinin katılımıyla Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kılındı. Şehidin annesi Nimet Mat, baba Nurettin Mat ve şehidin kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşları döktü ve sabaha karşı gözyaşları arasında toprağa verildi.

        BABA: CENAZE BEKLEMEZ

        Şehit Mat’ın cenazesinin sabaha karşı toprağa verilmesiyle ilgili olarak HABERTÜRK’e konuşan baba Nusret Mat, oğlunun cenazesinin saat 20.00 sıralarında Adıyaman’a geleceğini tahmin ettiklerini, akşam namazı sonrasında toprağa verilmesini kararlaştırıp hazırlık yaptıklarını söyledi. Ancak cenazeyi taşıyan uçağın diğer şehidi bıraktıktan sonra gelmesi nedeniyle havanın karardığını belirten Mat, “Binlerce insan köyümüze gelmiş, şehidimizin defni için bekliyordu. Vali bey ve komutanlar cenazenin yarına kalmasını sordu. ‘Hayır, cenaze beklemez, bu kadar insan da cenazemiz için geldiler’ diyerek sabaha kalmasını istemedim” dedi.

        ŞEHİT İÇİN TANDIR EKMEĞİ

        Şehit Jandarma Er Mansur Cengiz içinse Siirt’in Şirvan İlçesi’ne bağlı Durankaya Köyü’nde düzenlenen cenaze törenine 5 bin kişi katıldı. Cenazeyi taşırken tekbirler getiren vatandaşlar “Kahrolsun PKK” sloganları atarak köy mezarlığına götürdü. Şehidin annesi Adile ile ablası Esra Cengiz, Kürtçe “Vatan sağ olsun. Bir evladım olsa yine gönderirim. Bu kalleşlerin yanında kalmaz” diye ağıt yaktı ve tabuta sarılıp öptü. Amca Kamil Cengiz, “Canımız yandı kimsenin canı yanmasın, devlet büyüklerimden rica ediyorum, barış istiyoruz. Artık barış gelsin” dedi. Köylüler, cenaze sonrası Cengiz için çok sevdiği tandır ekmeğini dağıttı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ