Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'ta askere saldırı: 2 asker şehit, 1 asker ve 1 korucu yaralı

        Melih YİĞİT/ŞIRNAK-Neşet KARADAĞ/OSMANİYE-Mehmet İNMEZ/İZMİR

        Şırnak'ta yol güvenliği için patlayıcı taraması yapan güvenlik güçlerinin geçişi sırasında teröristlerce el yapımı patlayıcı patlatıldı, ardından havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda 2 askerşehitoldu, 1 asker ile 1 korucu yaralandı. Saldırı sonrasında başlatılan operasyona ilk kez Türk yapımı ATAK helikopterleri de katıldı.

        PATLAYICI VE YAYLIM ATEŞİ

        Şırnak-Uludere Karayolu'nda merkez Balveren ve Geçitboyu köyleri arasında patlayıcı ve mayın arama-tarama faaliyetlerini yürüten Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı timin geçişi esnasında PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca saat 07.23'te el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamanın ardından havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

        ŞEHİT VE YARALI ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

        Saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Jandarma Er Abdulkadir Pektaşşehitoldu. Jandarma Er Kadir Akpınar (Ordu) ile geçici köy korucusu Hasan Akyol (Şırnak) hafif yaralandı.

        ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ MEHMET ACAR

        ŞEHİT JANDARMA ER ABDÜLKADİR PEKTAŞ

        ATAK HELİKOPTERLER İLK KEZ OPERASYONDA

        Saldırının ardından yol güvenlik gerekçesiyle ulaşıma kapatılırken, teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Yerli yapım ATAK helikopterleri de ilk kez bu operasyona katıldı. Cudi Dağı'nda PKK'lıların kaçabileceği derin vadilerde belirlenen noktalar taburdan top atışlarıyla vuruldu.

        GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

        Genelkurmay Başkanlığı saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

        "4 Ağustos 2015 tarihinde saat 07.23'teŞırnak/Merkez Balveren köyü-Geçitboyu köyü arasında mayın/el yapımı patlayıcı (EYP) araması yapmak maksadıyla görevlendirilen jandarma yol kontrol ve mayın / eyp arama timine bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından EYP'li saldırı düzenlenmiş, müteakiben uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucu kahraman bir jandarma uzman çavuşumuz ile bir jandarma erimizşehitolmuş, bir jandarma erbaşımız ve bir geçici köy korucumuz yaralanmıştır. Yaralı personelimizŞırnakAsker Hastanesi'ne sevk edilmiş olup, yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatlarını kaybeden kahramanşehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz."

        OSMANİYE'DE 3 GÜNDE 2.ŞEHİTACISI

        Hain saldırıdaşehitolan 2 askerden 36 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Oğlununşehithaberini yetkililerden öğrenen anne Yeter Acar, sinir krizi geçirdi. "Yavrum, Mehmetim, ciğerim yanıyor" diye gözyaşı döktü. Fenalaşan anne ambulansla hastaneye götürüldü. Babasını 10 yıl önce kaybeden ve 4 kardeşi olan Uzman Çavuş Acar'ın 14 yıllık uzman çavuş olduğu belirtildi. 12 yaşında Efe, 6 yaşında Göksu adında iki oğlu olanşehitAcar'ın eşi Elif Acar da acı haberle yıkıldı.

        TERHİSİNE 3 GÜN VARDI: "ALEM DİSKODA BARDA, BİZ CUDİ'DE GABAR'DA"

        Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olanşehiter Abdulkadir Pektaş'ınİzmir'de yaşayan ailesi de acı haberle yasa boğuldu. Ailesinin ikamet ettiği Buca ilçesindeki Mustafa Kemal Mahallesi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin babası Celal Pektaş ve ağabeyi Uğur Pektaş ayakta durmakta güçlük çekti. Pektaş ailesinin 4 oğlundan en küçüğü olan Abdulkadir Pektaş'ın terhisine 3 gün kalaşehitdüştüğü öğrenildi. Aile cuma günü kavuşmayı bekledikleri şehidin acı haberiyle sarsıldı. Şehidin sosyal paylaşım sitesinde "Alem diskoda barda, biz Cudi'de Gabar'da" yazdığı görüldü.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        Şırnak'ta, 2 askerin şehit düştüğü, bir asker ve bir köy korucusunun yaralandığı terör saldırısının ardından başlatılan operasyon sürüyor.

        Valilikten yapılan açıklamada, Şırnak-Uludere karayolunda mayın arama ve tarama faaliyetlerini yürüten merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekibine saldırı düzenlendiği bildirildi.

        Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarının geçişi esnasında terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca saat 07.20 sıralarında el yapımı patlayıcı veya mayın olduğu değerlendirilen patlayıcı ile saldırı düzenlenmesi ve akabinde havan ve uzun namlulu silahlarla ateş edilmesi sonucunda 2 askerimiz şehit olmuş, bir asker ve bir geçici köy korucusu hafif şekilde yaralanmıştır. Olayın faillerine yönelik operasyonlar devam etmektedir."

        DHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ