Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Albaydan albaya 'küfür ve hakaret' davası

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Ankara’da terörle mücadelede görevli Jandarma Kurmay Albay A.O., 2013’te Diyarbakır’ın Hazro İlçesi Ormankaya Köyü’nde PKK’lıların adam kaçırma olayı ile ilgili telefonla bilgi almak istedi

        Telefona çıkan haberci asker, “Komutanımız yok, karargâhta rütbeli olarak sadece Albay M.S.P. var o ise lavaboda, müsait olunca dönüş yapacağız” yanıtını verdi.

        Bıraktığı not sonrası kendisine dönüş yapılmayan Albay A.O. tekrar aradı. Haberci, “Komutanımız müsait değil telefonla görüşüyor” dedi. Bunun üzerine A.O. “Harekât Başkanı’nın emirlerini ileteceğim. Mutlaka görüşmem gerektiğini ilet” talimatını verdi. Telefon kapatılmak üzere iken haberci, telefon hattının boşaldığını görerek telefonu odaya bağladı.

        Telefon bağlandığı esnada Albay M.S.P., iddiaya göre “Bağlamayın a... k... çocuğunu” dedi. Konuşmayı duyan A.O., kendisini tanıtarak M.S.P.’ye üstü olduğunu ve neden küfür ettiğini sordu.

        Komutanların telefonda yaptığı tartışma mahkemeye taşındı. Komutanlar arasında telefon iletişimini sağlayan H.A. tanık olarak verdiği ifadede, “Olayın başından itibaren sanığın yanındaydım. Herhangi bir şekilde küfür ve hakaret etmedi. Özellikle ‘Bağlamayın a... k... çocuğunu’ şeklinde bir şey söylemedi” dedi.

        Askeri mahkeme, Albay M.S.P.’ye “üste hakaret” ettiği iddiasıyla 2.5 ay hapis cezasının karşılığı olarak bin 500 lira para cezası verdi. Askeri Yargıtay Başsavcılığı, “Suç konusu kuşkulu kalmış, beraat verilmesi gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ