Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şırnak'ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar'a cenaze töreni

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ-AA

        Şırnak merkeze bağlı Araköy köyü mevkisinde teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan 36 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın cenazesi, Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki ilçe jandarma komutanlığı önünde düzenlenen törenin ardından defnedildi.

        Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayını patlatmasının ardından çıkan silah çatışmada şehit olan 2 çocuk babası Uzman Çavuş Mehmet Acar (36), memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin eşi Elif Acar, "Lütfen 5 dakika daha eşime sarılayım" diyerek ağladı.

        10 BİN KİŞİ KATILDI

        Şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın cenazesi Kadirli Devlet Hastanesi morgundan alınıp cenaze töreninin yapılacağı İlçe Jandarma Komutanlığı önüne götürüldü. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Osmaniye Valisi Kerem Al ile çok sayıda milletvekili, asker ve vatandaşların katıldığı törende yaklaşık 10 bin kişi ‘Kahrolsun PKK', ‘Vatan bölünmez şehitler ölmez' sloganı atarak terörü lanetledi.

        "BIRAKIN EŞİME SARILAYIM"

        Törende şehidin eşi Elif, tabuta sarıldı. Gözyaşlarına boğulan acılı eş, tabutun kaldırılması sırasında askerlere, "Bırakın beni, lütfen 5 dakika daha eşime sarılayım" diyerek ağladı. Cenaze namazının ardından şehidin tabutu götürülürken, eşi Elif Acar baygınlık geçirdi. Şehidin annesi Yeter Acar da yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi.

        11 ile 6 yaşlarında Efe ve Göksu isimli iki çocuk babası olan şehit uzman çavuş Acar, Asri Mezarlık'taki Kadirli Garnizon Şehitliği'ne götürülüp gözyaşları içinde toprağa verildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ