Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Okmeydanı'nda korkulukların yanına bırakılan şüpheli paketten parça tesirli bomba çıktı

        Şüpheli paket 2 kez kontrollü şekilde patlatıldı... Paket içerisinde parça tesirli bomba olduğu belirlendi.

        Okmeydanı, Darülaceze Caddesi Anadolu Kahvesi'ndeki korkulukların yanına bırakılan şüpheli paketi gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen ekipler caddeyi her iki yönde yaya ve araç trafiğine kapattı; vatandaşları buradan uzaklaştırdı.

        Bu arada olay yerine bomba uzmanı polisler de sevk edildi. Bomba uzmanı polis özel kıyafetlerini giyerek şüpheli pakete fünye yerleştirdi.

        Paket büyük bir gürültüyle 2 kez kontrollü şekilde patlatıldı. Yapılan ilk incelemede şüpheli paketin içerisinde parça tesirli bomba olduğu anlaşıldı. Bombadan arta kalan parçalar, incelenmek üzere emniyete götürüldü.

        DHA

        TAKSİM MEYDANINDA ŞÜPHELİ KADIN PANİĞİ

        TaksimMeydanında sırt çantası ile şüpheli hareketlerde bulunan bir kadın, gözaltına alındı. Bomba imha ekiplerinin fünye ile patlattığı sırt çantası boş çıktı.

        Akşam 21.00 sıralarındaTaksimMeydanında sırt çantası ile şüpheli hareketlerde bulunan bir kadın, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüpheli kadını gözaltına alan ekiplerTaksimMeydanı ve Anıt çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Kadının çantasının bulunduğu anıt çevresine geniş bir güvenlik şeride çeken polis olay yerine bomba imha ekipleri çağırdı. Olay yerine gelen uzman ekipler şüpheli çantayı fünye ile kontrollü bir şekilde patlattı. Yapılan incelmede çantanın boş olduğu tespit edildi. Çantanın boş olduğunun tespit edilmesi ile güvenlik şeridi kaldırılarak meydan yeniden yaya trafiğine açıldı.

        YÜZLERCE KİŞİ ŞÜPHELİ ÇANTAYI İZLEDİ

        Öte yandan polis ekiplerinin uyarılara rağmen yüzlerce insanın güvenlik şeridi çevresinden uzaklaşamayarak yaşananları izlemesi dikkat çekti. Meraklı vatandaşların adete bir tribün oluşturarak bomba imha ekiplerinin çantayı patlatma anını izlemleri dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ