Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Antalyalı üçüzler aynı tıp fakültesini kazandı

        Ümmüşen- İsmail Kozak çiftinin üçüzleri Başak, Aslı ve Deniz, ilkokul ile ortaokulu aynı okul, aynı sınıfta sınıfta tamamladı. Sonrasında ise üçüz kardeşlerden Aslı Kozak Adem Tolunay Anadolu Lisesi'ni, Deniz Kozak Metin- Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi'ni, Başak Kozak ise Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi'ni kazandı. Babaları Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu Tesisleri'nde işçi, anneleri ise çalışmayan üçüzler, üniversite sınavında aynı fakülteyi tercih etti. Lise boyunca aynı zamanda dershaneye de gittiklerini belirten üçüzler, ayrı liselerde okuduklarını, ancak aynı okulda okumak, ayrılmamak için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni birinci tercih olarak yazdıklarını kaydetti.

        DERECEYLE KAZANDILAR

        Üniversite sınavlarında Türkiye 1204'üncüsü olan Başak, bu yıl 200'ün üzerinde öğrenci kontenjanı bulunan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne 6'ncı sıradan, Türkiye 1681'incisi olan Aslı 9'uncu sıradan, 3 bin 793'üncü olan Deniz ise 33'üncü sıradan girmeyi başardı. Üçüzler diğer birçok tıp fakültesine de puanları yetmesine rağmen, birbirlerinden ayrılmamak için birinci tercih olarak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih ettiklerini aktardı.

        DÖRT KARDEŞ DE ÜNİVERSİTELİ

        Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nde okuyan ablaları Fatma Kozak ile birlikte dört kardeş de üniversiteli oldu. Çocuklarıyla gurur duyduğunu ve çok mutlu olduğunu belirten anne Ümmüşen Kozak, "Ben onların hep yanında oldum ve bundan sonra da olmaya çalışacağım. Kendileri baştan beri böyle istiyorlardı ve amaçlarına ulaştılar. Aynı yerde okumak için çalıştılar ve istedikleri oldu. İnşallah bundan sonra da her şey gönüllerince olur" dedi.

        Kızlarının aynı okulda okumayı tercih ettiğini belirten İsmail Kozak, ortaokuldan beri düzenli hazırlık süreci geçirdiklerini ve üçüz kızlarının aynı okulda okuyacak olması nedeniyle çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. İsmail Kozak, "Burada okuyacak olmaları bizim için de avantaj. Dışarda olsaydı bizim için zor olabilirdi" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ