Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Varto'da 3 askere silahlı saldırıyı yapanlar yakalandı

        Ahmet ÇELİK/MUŞ

        Muş'un Varto ilçesinde bir astsubay ve iki uzman çavuşa yönelik silahlı saldırıyı yaptığı ve yardım ettiği öne sürülen 2 kişi evlerine yapılan baskında yakalandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen zanlıyı, yaralı astsubay teşhis etti.

        Muş'un Varto ilçesinde üç gün önce birliklerinden evlerine dönen Astsubay Faruk Arı ile uzman erbaşlar Erkan Akyüz ve Ertuğrul Demir evlerinin yakınlarında uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralandı. Olaydan sonra Varto Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı operasyon başlattı. Yapılan operasyonlar sonucunda saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen M.K. ile yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen M.K. evlerine yapılan baskınla yakalandı. Yaralı askerlerden Astsubay Faruk Arık'ın saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen M.K.'yi teşhis ettiği öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan olayı gerçekleştirilen M.K. tutuklanırken, yardım ettiği öne sürülen M.K ise denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

        Öte yandın saldırıdan 5 dakika önce ilçenin elektriğinin kesildiği belirlendi. Olay yerinde uzun namlulu silaha ait olan patlamamış bir mermi de bulundu.

        POLİS ARACINA ROKETATARLI SALDIRI

        Bu arada önceki gece Varto'da zırhlı polis aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Roket fişeği aracı sıyırarak boş araziye düştü ve patlama meydana geldi. Polislerin anında karşılık verdiği teröristler gecenin karanlığından faydalanarak kaçtı. Can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ