Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kırklardağı operasyonu: Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş dahil 13 kişi tutuklandı

        Veysi İPEK/DİYARBAKIR

        Diyarbakır'da imara açılan SİT alanı Kırklar Dağı'ndaki konutlarla ilgili yolsuzluk soruşturması ve PKK'ya fon aktarıldığı iddiasıyla adliyeye çıkarılan aralarında Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş ile İmar Müdürü Mehmet Yazmaz ile arazi sahibi Namık Kemal Avşar'ın da bulunduğu 13 kişi tutuklandı. Gözaltına alınan 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 6 kişi delil yetersizliğinden serbest kaldı.

        Diyarbakır Sur ilçesi Dicle Nehri kenarında SİT alanı olan Kırklar Dağı, 2011'de 725 konut için imara açıldı. Müteahhitliğini emekli hava albay Ufuk Subaşı'nın üstlendiği Kırklar Dağı Konutları, kentte büyük tartışmalara neden oldu.

        Müteahhit Subaşı, arazi sahibinin bilgisi dışında satışını gerçekleştirdiği konutları yeniden sattığını ve rüşvet karşılığında imara açan Sur Belediyesi'nin, 53 dairenin PKK'ya fon olarak aktarılmasını istediği iddiasında bulundu. Subaşı, aralarında Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın da bulunduğu bazı kişilerin tehdidi üzerine Diyarbakır'ı terk ettiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı,KırklardağıKonakları olarak bilinen 725 dairelik projenin yapılabilmesine karşılık, terör örgütü mensupları tarafından konutların belirli bir kısmının örgüt adına fon olarak talep edilmesi ve aktarılması iddialarıyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. İddialardan sonra teknik takip yürüten Başsavcılığın talimatıyla aralarında Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır, Aydın ve İstanbul'da gözaltına alınan 28 kişinin Diyarbakır Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nde ifadeleri alındı.

        Sorgulamaları tamamlanarak önceki gün sabah ve akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen 28 kişiden aralarında Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile İmar eski Müdürü Mehmet Yazmaz ve arazi sahibi Namık Kemal Avşar'ın da bulunduğu 13 kişi tutuklandı. 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 6 kişi delil yetersizliğinden savcılık tarafından serbest kaldı. Şüpheli avukatları tutuklamalara itiraz edeceklerini bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ