Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Korkutan köprü nihayet yenileniyor!

        Esra BOĞAZLIYAN / GAZETE HABERTÜRK

        Birkaç hafta önceydi... Büyükçekmece’de E-5 üstündeki iki köprünün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gündeme taşımıştım. Taşıyıcı kolonlarında yarılmalar olan, hatta yer yer çökmelerin oluştuğu köprü, bir ağır vasıta geçerken beşik gibi sallanıyordu. Her gün bu köprüyü kullanan bölge halkı da doğal olarak büyük korku yaşıyor ve köprünün yıkılmasından endişe ediyordu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de köprünün risk taşıdığına dikkat çekmiş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Köprü yıkıldı yıkılacak. Her gün binlerce araç geçiyor. Burada bir facia yaşanacak. Köprü bir an önce yenilenmeli’ diye çağrıda bulunmuştu. Dün öğrendim ki bu çağrı karşılık bulmuş ve İBB, köprüde yenileme çalışmaları başlatmış. Öncelikle şerit genişletme çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmayı tamamladıktan sonra gidiş ve geliş yönündeki köprüleri yenileyecek. Böylece kendini bile taşıyamaz hale gelen köprülerden geçen İstanbullular da rahat bir nefes alacak. Tabii İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine uyarıları dikkate alıp harekete geçtikleri, köprüyü tadilata aldıkları için bir teşekkür borcumuz var...

        BAŞKAN DA UYARMIŞTI

        Bölge sakinlerinin ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün köprüyle ilgili endişelerini, geçen haftalarda bu sütunlarda dile getirmiştik.

        ÜÇÜNÜ BİRLEŞTİRSEN BİR KALDIRIM ETMEZ

        Koca İstanbul’da yürüyecek doğru düzgün bir kaldırım bulamıyoruz ya, pes doğrusu! Kentin en merkezi, en kalabalık caddelerine bakıyorsunuz, daracık, iki kişinin bile geçemeyeceği yaya yolları yapılmış. Gerçi kaldırım geniş olsa ne yazar! Geniş kaldırımlar da araçların işgalinde, otoparka dönmüş durumda. İşte kentin üç bölgesinden kaldırım manzaraları... Dikilitaş, Kasımpaşa ve Ortaköy’den... Üç bölgede de kaldırımların hali, vatandaşı çileden çıkarılıyor. İlk durağımız Beşiktaş Dikilitaş... Bakın çevre sakinleri neler anlatıyor: “Emirhan Caddesi’nde geçen dönemde kaldırımlar yenilendi. Ancak öyle plansız yapıldı ki yaya trafiğinin olmadığı bölümlere 10 metre genişliğinde yaya yolu inşa edildi. Buna karşılık yaya sirkülasyonunun yoğun olduğu yerlerde ise kaldırımlar çok dar bırakıldı. Bazı bölümlerde kaldırımların genişliği bir metre bile yok. Üstüne üstlük o dar kaldırımda bir de elektrik direkleri ve demirbabalar var. Yani bebek arabasıyla ya da tekerlekli sandalyeyle kaldırımdan geçmek imkânsız.”

        ‘NEREDE YÜRÜYELİM?’

        Gelelim Beyoğlu Kasımpaşa’ya... Bölge halkı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı binasının yakınındaki kavşağın kaldırımlarının aylardır düzeltilmemesinden dert yanıyor: “Son derece işlek bir yolun kaldırımları yok. Her taraf toz-toprak içinde. Nereden yürüyeceğimizi şaşırıyoruz. Aylardır kaldırımların yenilenmesini bekliyoruz.”

        Şimdi de Ortaköy’deyiz... Mecidiye Mahallesi sakinlerinin problemi ise kaldırımların otopark olarak kullanılması... “Mahalledeki tüm sokakların yaya yollarına araç parkı yapılıyor. Özellikle Sandalcı Mecit Sokak’ta durum çok vahim. Kaldırımlara gelişigüzel park edilen arabalardan dolayı adım atacak yerimiz kalmadı. Beşiktaş Belediyesi’ne mahalle sakinleri olarak defalarca şikâyet etmemize rağmen hiçbir belediye yetkilisi talebimizle ilgilenmedi. Yaya yollarına araba bırakılması yasak ama dinleyen yok. Yetkililerin de bu manzarayla ilgilendiği yok maalesef. Sokaklar zaten daracık. Bir de kaldırımlara araç park edilince yayalar ne yapacağını bilemiyor. Trafik ekipleri mi, belediye zabıtası mı, kim ilgileniyorsa artık bu soruna bir çözüm bulunsun...”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ