Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kars'ta askeri araca saldırı

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "Yurtiçi Önemli Olaylar" başlığıyla verilen bilgiye göre, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, dün saat 20.50'de Hakkari Yüksekova'da Şehit Ütğm. Halil Durmaz Kışlası'na roketatar ve havanla silahlı saldırıda bulunuldu. Silahlı saldırıya, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildi.

        Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından dün sabah saatlerinde, Kars'ın Sarıkamış ilçesinden General Kazım Orbay Kışlası'na personel taşıyan zırhlı araçların geçişi esnasında Handere köyü mülki sınırları içerisinde menfeze döşenmiş el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlama sonrası bir zırhlı araç yolun kenarına devrildi ve araçta bulunan üç personel hafif şekilde yaralandı.

        Van Başkale Çamlık Jandarma Karakol Komutanlığına dün saat 22.40'ta bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Silahlı saldırıya derhal karşılık verildi. Silahlı saldırıda, herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmedi.

        Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, dün saat 18.30'da Hakkari-Çukurca yolunun tekrar kullanıma açılması maksadıyla çalışan iş makinesi ve emniyetini sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla silahlı saldırıda bulunuldu.

        Bir grup terörist tarafından, Bitlis Mutki İlçe Jandarma Komutanlığına, dün saat 19.45'te uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulunuldu. Taciz ateşi, karşılık verilmesi üzerine kesildi.

        Terör örgütü otobüs yaktı

        Silahlı teröristler tarafından, saat 21.10'da Van Erciş İlçesi Bucaközü Mahallesi mülki sınırları içinde, Erciş-Patnos karayolu kesilerek özel şirkete ait bir yolcu otobüsü durdurularak, yolcuların indirilmesinin ardından yakıldı. Olay yerine birlikler sevk edildi ve olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Birliklerin sevki ile teröristler olay bölgesinden kaçtı.

        Diyarbakır'da araçlar gasbedildi

        Bölücü terör örgütü mensubu silahlı iki terörist tarafından, dün saat 16.00'da Diyarbakır Hazro ilçesi Çitlibahçe Mahallesi mülki sınırları içerisinde, içinde 3 kişi bulunan özel bir elektrik dağıtım şirketine ait bir kamyonet durdurularak gasbedildi. Diyarbakır Kocaköy ilçesi Yazıköy Mahallesi mülki sınırları içerisinde, saat 09.00'da özel madencilik şirketlerine ait iki kamyonet silahlı üç terörist tarafından durdurularak kamyonet sürücüleri tehdit edildikten sonra araçlar gasbedildi. Cumhuriyet savcısının talimatıyla iki olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

        Bir terörist yakalandı, iki terörist teslim oldu

        Siirt Pervari ve Ağrı Diyadin'de bölücü terör örgütü mensubu iki terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

        Mardin Nusaybin Demirtepe Hudut Karakol Komutanlığı bölgesinde hududu yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandı. Yakalanan bölücü terör örgütü mensubu terörist Nusaybin Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi ve olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ