Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Osman Sunar'a 68 bin lira para cezası

        Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Ağustos Çarşamba günü, bir kargo şirketine ait kamyonun kapalı kasasında taşınan yaklaşık 300 köpekten 45'inin telef olması, 45'inin de zarar gördüğünün tespit edilmesi üzerine inceleme başlatmıştı.

        İnceleme sonucu, kamyon sürücüsü Osman Sunar'a, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca, "hayvanların ölümüne sebebiyet verdiği" gerekçesiyle hayvan başına bin 2 lira, "hayvanlara kasıtlı kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirdiği" gerekçesiyle de hayvan başına 499 lira olmak üzere toplam 67 bin 545 lira ceza kesildi.

        İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğü de "canlı hayvan nakli belgesi" bulundurmadığı için sürücüye bin 463 lira para cezası uyguladı.

        OLAY

        Polis ekipleri, Denizli'nin Çivril ilçesinde, 5 Ağustos Çarşamba günü, Osman Sunar'ın kullandığı bir kargo şirketine ait 64 BA 576 plakalı kamyonda yaptığı aramada, 45'i telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeğinin bulunduğunu tespit etmişti.

        Çivril Belediyesi Hayvan Barınağı ekiplerinin incelemesinin ardından telef olan köpekler kireçlenerek gömülmüş, diğer köpekler ise aynı kamyonla Uşak'a gönderilmişti. Ancak daha sonra kamyon sürücüsünden haber alınamamış, köpeklere ne olduğu da öğrenilememişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ