Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Bakan Avcı’dan dershane genelgesi: Dönüşmeden eğitim faaliyeti yapamazlar

        Yönetmeliğe rağmen bazı dershaneler öğrenci kaydı alabileceklerini açıklayarak ilan verince bakanlık, “özel öğretim kursları” ve “temel liseler”e ilişkin bazı kurallara açıklık getirdi. 81 il valiliğine genelge gönderen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kanunda artık dershane diye bir tanım bulunmadığını, bu kurumların başka bir özel öğretim kurumuna dönüşmesi gerektiğini bildirdi.

        Dönüşüm işlemini gerçekleştirmeyen dershanelerin eğitim-öğretim faaliyeti yürütemeyeceğini, ücret ilanı ile öğrenci, kursiyer kaydı yapamayacağını kaydeden Avcı, dershanelere valiliklerce eğitim personeli ataması da yapılmayacağını ifade etti.

        Avcı, gerekli dönüşüm işlemini gerçekleştirmediği halde eğitim faaliyeti yürüten dershanelerin valiliklerce kapatılacağını da açıkladı. Genelgede, dershane algısının toplumda tamamıyla kırılmasına yönelik atılacak bazı adımlara da yer verildi.

        Buna göre dershanelerin daha önce sıkça kullandığı, “akademi” veya “hazırlık” gibi ifadeler kurslar tarafından bundan sonra kullanılamayacak. Kurslar, kurum adını belirlerken, “özel öğretim kursu” ibaresini kullanacak.

        DERSHANECİLER: KAYIT ALMAYA BAŞLADIK

        Bazı dershanelerin üye olduğu Güven-Der, gazetelere ilan vererek, “Faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Güven- Der Başkanı Eyüp Kılcı, HABERTÜRK’e, “Dershaneler duyurularını yaptı ve kayıt almaya başladılar. Hem yönetmelikle hem de genelgeyle dershaneleri kapatamıyorlar ama engel olmaya çalışıyorlar. Hukuki değil. Ruhsatı iptal edemiyorlar ama faaliyet izni vermiyorlar. Bu, teşebbüs hakkına aykırı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ