Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Danıştay üyesi Ali Yaşar Yurdabak kendini vurdu

        Uğur USLUBAŞ/BURSA

        Danıştay üyesi Ali Yaşar Yurdabak, akraba ziyareti için gittiği Bursa’da bir parkta kalbine kurşun sıkarak intihar etti. Kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan Yurdabak’ın, 3 aydır depresyon ilacı kullandığı ve Ankara’ya atandığı için bunalımda olduğundan kendini vurduğu ileri sürüldü.

        İSTANBUL Bölge İdare Mahkemesi Başkanı’yken 15 Aralık 2014’te Danıştay üyeliğine atanan Ali Yaşar Yurdabak, dün Bursa’da bir parkta canına kıydı. Ailesinin halen yaşadığı İstanbul’dan eşiyle tatil için sabah saatlerinde yola çıkan 3 çocuk babası 54 yaşındaki Yurdabak, öğle saatlerinde kayınbiraderi Mustafa Güvener’in Bursa’nın Nilüfer İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evine gitti. ‘YÜRÜYÜŞE GİDİYORUM’ DEDİ Bir süre sonra “Yürüyüşe gidiyorum” diyerek tek başına evden çıkan ve sitenin karşısındaki ağaçlık alana giren Yurdabak, yanındaki silahını çıkarıp kalbine bir el ateş etti. Silah sesini duyanların ihbarıyla olay yerine giden polis, Yurdabak’ı kanlar içinde yerde yatarken buldu. Ağır yaralı olarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Ali Yaşar Yurdabak, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yurdabak’ın cenazesi hastaneden alınarak, Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü. Yurdabak’ın aracında parmak izi araştırması yapan polis, intihar ettiği alanda da kriminal inceleme yaptı. Yurdabak’ın Danıştay üyesi olmasıyla birlikte tayininin Ankara’ya çıkmasının ardından sorun yaşadığı, ailesinin İstanbul’da kalmak istemesi nedeniyle de bir süredir gergin günler geçirdiği öne sürüldü. Yurdabak’ın yaklaşık 1 ay önce bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, helikopterinin düşmesi sonucu ölen BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir şiirini paylaşması dikkat çekti.

        ‘SİZİ KİMSESİZ VE YALNIZ BIRAKTIM’

        Geride bir intihar notu bıraktığı öğrenilen Yurdabak’ın, notta ailesine “Ankara’ya gittim, sizi kimsesiz ve yalnız bıraktım, sizleri zor durumda bıraktım” yazdığı belirtildi. Yurdabak’ın, üniversite öğrencisi olan büyük oğluna da 1 hafta önce “Bana bir şey olursa bu ailenin reisi sensin” dediği öne sürüldü. Yaklaşık 3 aydır depresyon ilaçları kullandığı ifade edilen Yurbadak’ın cenazesi, bugün İstanbul’da Ataköy 5. Kısım Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ