Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çuvalın içinde adam kaçırırken yakalandılar

        Ferdi DURDU/MALATYA

        Emniyet ekipleri, Yakınca Polis Lojmanları önünde kontrol yaparken Nihat D. adlı şahsın yönetimindeki aracı durdurdu. Araç sürücüsü Nihat D. ve yanında bulunan Gökhan D. aşağıya indirilerek kimlik kontrolleri yapıldı. Bu esnada aracın içerisinden "imdat kurtarın" sesi gelmesi üzerine polis ekipleri bagaja yöneldi. Polis, bagaj açıldığında iki çuvala sarılı, ayak ve baş kısmı tamamen çuval içerisine geçirilmiş, elleri kelepçeli ve ayakları bağlanmış vaziyette bir kişi ile karşılaştı.

        Polis ekipleri araç içerisinde bulunan 2 kişi ile çuval içerisinde bulunan İlhan S. adlı şahsı alarak polis merkezine götürdü. Emniyet ekiplerinin uygulaması devam ederken gelen 34 JB 1963 plakalı araç durdurularak arama yapıldı. Yapılan aramada, bir önceki uygulamada durdurulan araç sürücüsü Nihat D.'nin nüfus cüzdanı bulununca soruşturma genişletildi. Bunun üzerine araçta bulunan sürücü Kemal D.'nin de sahte kimlik taşıdığı belirlenerek gözaltına alındı.

        Yapılan inceleme sonucunda şüpheliler Nihat D., Gökhan D. ve Kemal D.'nin 4 yıl önce uyuşturucu ticareti yaptıkları ve bu suçtan dolayı yakalanarak haklarında işlem yapıldığı, yargılamalarının sürdüğü, bu 3 şüphelinin uyuşturucuyu satın aldıkları İlhan S.'yi İstanbul'da zorla araca bindirerek Yüksekova'ya götürdükleri öğrenildi.

        Şüpheliler sorgularının ardından "Adam kaçırma", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Kasten yaralama" suçlarından adliyeye sevk edildiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ