Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan: Ya Irak kendi topraklarındaki teröristlere hesap soracak ya da biz soracağız

        HABERTURK.COM

        Terör olaylarına ilişkin konuşan Erdoğan, "Son zamanlarda yapmış olduğumuz operasyonlarla ciddi bedel ödetiyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmıyor ve kalmayacak. Arkalarında terör örgütlerinin olduklarını söyleyenler bedeli ağır ödeyecekler. Kimler ayrı gayrı iyi biliyoruz. Bizim bu bayrağımızdan başka bayrağımız yok. Ya Irak kendi topraklarındaki teröristlere hesap soracak ya da biz soracağız. Sabrediyoruz dedik ya Kandil’in hesabını sorun yada bizi sormaya mecbur tutacaksınız. Geldi vakti. “dedi.

        Erdoğan kısaca şunları söyledi:

        "ALMANYA'YI GÖRECEĞİZ"

        Ne diyordu paralel örgütün önde gelenleri hakimler, savcılar yurtdışına kaçar mı ya? Kaçtılar. Burada bir şey anlamlıydı. Onlar kaçmak suretiyle karakterlerinin ne olduğu ortaya çıktı. Şahsımla ilgili kaçacağımı söylüyorlardı, Cezayir seyahatine gittiğimde. Ne oldu ben buradayım. önce Gürcistan, sonra Ermenistan şimdi Almanya. Göreceğiz Almanya'yı da göreceğiz. Öyle zannediyorum ki bunlarla ilgili kırmızı bülten çıkacaktır. Almanya'yı da göreceğiz ne yapacak. Oolmadı Almanya bizden herhangi suçluyu Tayyip Erdoğan imzası ile isteyemez. Türkiye muz cumhuriyeti değildir.

        "BUNU NEYE DAYANARAK SÖYLÜYORSUN"

        Gün tarafsız olma günü değildir. Türkiye Çanakkale'de olduğu gibi, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, 2002'de olduğu gibi yeni dirilişin, yeni uyanışın eşiğindedir. Önceki gün muhtarlarımızla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplantı yaptık. Bugün karşı karşıya kaldığımız meseleler tüm Türkiye'nin meselesidir. Ne diyorlar 'Cumhurbaşkanı da her şeye karşıyor, cumhurbaşkanı koalisyon istemiyor başbakan istiyor' Bunu neye dayanarak söylüyorsun? Alışmışlar. Bunlar cumhurbaşkanlarına pislik atarak, onları karalayarak indirmeye alışmışlar. Bunlar milletin seçtiği cumhurbaşkanlarını da görmediler. Suriye meselesi de, terör meselesi, de koalisyon meselesi de hepsinin faturası cumhurbaşkanına kesiliyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra 'Erdoğan kaybetti' dediler. Amaç yıpratmak. Bu sıradan oyun değil. Bunlar karşısında sessiz kalırsam, milletimin bana verdiği imkanları kullanmazsam sorumluklarımı yerine getirmemiş olurum. Ben onların arzu ettikleri cumhurbaşkanı olmadım, olmayacağım. Bu makama seçilirken milletime verdiğim söz var. Ben milletimin tarafında olacağımın sözünü vermiştim.

        Cumhurbaşkanlığı makamında milletimin tarafında olarak görevlerimi sürdüreceğim. Bizi anayasadaki yetkilerimizi aşmakla suçlayanlar var. Bunlar anayasanın cumhurbaşkanına verdiği yetkiyi bilmeyenler. Bunlar sadece önlerine konanı okudular.

        Biz tırnaklarımızla toprağı eşeleye eşeleye ne nedir, kim kimdir iyi biliriz. Seçildiğimizden beri yasaların bize verdiği yetkiyi kullandık. Toplu açılışlara katılmam bunları rahatsız ediyor.Bundan sonra da oralarda bulunacağım. Benim milletimle bağımı kopartamazsınız.

        "TÜRKİYE'NİN YÖNETİM SİSTEMİ BU ANLAMDAN DEĞİŞMİŞTİR"

        Artık ülkede sembolik değil fiili gücü olan cumhurbaşkanı var. İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir Anayasa ile netleştirilmesi, kesinleştirilmesidir. Hem buna engel olup hem de 'Cumhurbaşkanı her şeye karışıyor' demek, yağmur altında yürürken ıslanmaktan şikayet etmekten farksızdır.

        "CİDDİ BEDEL ÖDETİYORUZ"

        Son zamanlarda yapmış olduğumuz operasyonlarla ciddi bedel ödetiyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmıyor ve kalmayacak. Arkalarında terör örgütlerinin olduklarını söyleyenler bedeli ağır ödeyecekler. Eğer hak ve özgürlükler diyorsanız bunların yeri bellidir. Demokrasi silahla yapılmıyor. Benim milletim son gelişmelerle hesabını soracaktır. Kimler ayrı gayrı iyi biliyoruz. Bizim bu bayrağımızdan başka bayrağımız yok.

        “YA IRAK KENDİ TOPRAKLARINDAKİ TERÖRİSTLERE HESAP SORACAK YA DA BİZ SORACAĞIZ”

        Ya Irak kendi topraklarındaki teröristlere hesap soracak ya da biz soracağız. Sabrediyoruz dedik ya Kandil’in hesabını sorun yada bizi sormaya mecbur tutacaksınız. Geldi vakti. Bu milletin kimse ne zaman nasıl tavır alacak bunu test etmeye kalkmasın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ